De voorbeschouwing op Fortuna Sittard - Go Ahead Eagles

Dit weekend staat er voor Fortuna Sittard opnieuw een thuisduel op het programma. Na de driepunter tegen Sparta Rotterdam is dit keer Go Ahead Eagles de tegenstander in het Fortuna Sittard Stadion. De aftrap is aanstaande zondag, om 16.45 uur. In deze voorbeschouwing lees je alles wat je moet weten.

De vorige speelronde

Afgelopen weekend was de Eredivisie een weekje vrij, in verband met de finale van de KNVB Beker. Voor Fortuna Sittard stond er echter een inhaalwedstrijd op de planning, tegen Sparta Rotterdam. Dankzij doelpunten van Mats Seuntjens en Paul Gladon (3-0) werden de Rotterdammers met 3-0 huiswaarts gestuurd. De laatste wedstrijd van Go Ahead Eagles was op vrijdag 8 april, waarbij Willem II met 4-0 werd verslagen.

De geschiedenis

Fortuna Sittard en Go Ahead Eagles stonden in Eredivisieverband tot dusver zeventien keer tegenover elkaar. Zes keer wist Fortuna Sittard aan het langste eind te trekken, vier keer eindigde het duel in een gelijkspel en zeven keer wist Go Ahead Eagles te winnen. De laatste onderlinge ontmoeting was op 31 oktober 2021. In Deventer eindigde het spektakelstuk destijds in 4-3, nadat Fortuna Sittard dankzij goals van Mats Seuntjens, Ben Rienstra en Tesfaldet Tekie nog op een 1-3 voorsprong was gekomen.

Arbitrage

De wedstrijd van aanstaande zondag staat onder leiding van scheidsrechter Joey Kooij. Hij wordt bijgestaan door zijn assistanten Dyon Fikkert en Kevin Bodde. De vierde official is Alex Box. Dennis Higler en Joey Waleveld zijn de VAR en AVAR.

Oud-spelers

In de selectie van Fortuna Sittard vinden we geen spelers terug met een verleden bij Go Ahead Eagles. Ook in de selectie van de Deventenaren zitten geen spelers met een verleden in Sittard. In de technische staf van Go Ahead Eagles zien we wel Rein Baart terug. Hij kwam tussen 2001 en 2005 tot liefst 95 wedstrijden voor Fortuna Sittard.

Wedstrijd kijken?

De wedstrijd van zondag is volledig toegankelijk voor publiek. Er is sprake van een vrije verkoop, waarbij een clubcard dus niet noodzakelijk is. Bestel nu je tickets via tickets.fortunasittard.nl!

Het duel is te volgen op ESPN 1. Daarnaast doet Fortuna Sittard zoals gebruikelijk verslag via Twitter.