De voorbeschouwing op Fortuna Sittard - Feyenoord

Fortuna Sittard speelt dit weekend zijn derde thuisduel op rij. Na de overwinningen op Sparta Rotterdam en Go Ahead Eagles komt zondag Feyenoord op bezoek in Limburg. De aftrap van deze wedstrijd is om 16.45 uur. In deze voorbeschouwing lees je alles wat je moet weten.

DE VORIGE SPEELRONDE

In de vorige speelronde kon Fortuna Sittard opnieuw drie punten bijschrijven. Dankzij een van richting veranderd schot van Zian Flemming werd Go Ahead Eagles met 1-0 terug naar Deventer gestuurd. Ook Feyenoord pakte de volle buit, door FC Utrecht met 2-1 te verslaan. Vlak na rust kwamen de Rotterdammers op voorsprong, dankzij een eigen doelpunt van Mike van der Hoorn. Sander van de Streek maakte na een uur gelijk en lang leek dat de eindstand te worden. Luis Sinisterra maakte echter in de 90+6e minuut de bevrijdende 2-1.

DE GESCHIEDENIS

Fortuna Sittard en Feyenoord stonden in Eredivisieverband tot dusver 45 keer tegenover elkaar. Tien keer wist Fortuna Sittard aan het langste eind te trekken, zeven keer eindigde het duel in een gelijkspel en 28 keer wist Feyenoord te winnen. De laatste onderlinge ontmoeting was op 5 december 2021. In Rotterdam eindigde de wedstrijd destijds in 5-0. De doelpunten werden gemaakt door Bryan Linssen (2x), Guus Til, Luis Sinisterra en Alireza Jahanbakhsh.

arbitrage

De wedstrijd van aanstaande zondag staat onder leiding van scheidsrechter Allard Lindhout. Hij wordt bijgestaan door zijn assistenten Thomas Krijt en Dave Goossens. De vierde official is Jannick van der Laan. Clay Ruperti en Marco Ribbink zijn respectievelijk de VAR en AVAR.

oud-spelers

In de selectie van Fortuna Sittard is geen enkele speler terug te vinden met een verleden bij Feyenoord. Toshio Lake werd afgelopen zomer overgenomen van de Rotterdammers, maar hij wordt momenteel verhuurd aan MVV Maastricht. Bij Feyenoord staat Bryan Linssen onder contract. De aanvaller doorliep de jeugdopleiding van Fortuna Sittard. In één seizoen bij Fortuna Sittardkwam Linsen tot vier treffers in veertien duels. Via MVV Maastricht, VVV-Venlo, Heracles Almelo, FC Groningen en Vitesse kwam hij in 2020 bij Feyenoord terecht.

Wedstrijd kijken?

De wedstrijd van zondag is volledig toegankelijk voor publiek. Voor de aanschaf van tickets is een membership/clubcard noodzakelijk. Per kaart is het mogelijk om vier tickets aan te schaffen. Bestel nu je tickets via tickets.fortunasittard.nl!

Het duel is te volgen op ESPN 1. Daarnaast doet Fortuna Sittard zoals gebruikelijk verslag via Twitter.