De voorbeschouwing op FC Utrecht - Fortuna Sittard

Fortuna Sittard speelt aanstaande zaterdag een uitwedstrijd, voordat er een serie van drie thuiswedstrijden op rij op de planning staat. Zaterdag is FC Utrecht de tegenstander, in Stadion Galgenwaard. De aftrap is om 18.45 uur.

De vorige speelronde

Fortuna Sittard ging in de vorige speelronde pijnlijk onderuit, in eigen huis. Heracles Almelo bleek in Sittard met 0-2 te sterk. FC Utrecht kende eveneens geen goede generale. De mannen van trainer Rick Kruys verspeelden twee punten op bezoek bij RKC Waalwijk. Quinten Timber opende na een half uur de score, maar Michiel Kramer maakte in blessuretijd de 1-1.

De geschiedenis

Fortuna Sittard en FC Utrecht stonden in Eredivisieverband tot op heden 44 keer tegenover elkaar. Twaalf keer wist Fortuna Sittard aan het langste eind te trekken, elf keer eindigde het duel in een gelijkspel en 21 keer wist FC Utrecht te winnen. De laatste ontmoeting in Eredivisieverband was op 18 december vorig jaar. In Sittard werd het toen 2-2. Namens Fortuna Sittard maakten George Cox en Zian Flemming de doelpunten.

Arbitrage

De wedstrijd van zaterdag staat onder leiding van scheidsrechter Sander van der Eijk. Hij wordt bijgestaan door zijn assistanten Mario Diks en Rogier Honig. De vierde official is Luuk Timmer. Danny Makkelie en Erik Kleinjan zijn de VAR en AVAR.

OUD-SPELERS

In de selectie van Fortuna Sittard zitten geen spelers met een verleden bij FC Utrecht. In de technische staf komen we echter wel de nodige personen tegen met een verleden in de Domstad. Zo is hoofdtrainer Sjors Ultee geboren in Utrecht. Ultee was tussen 2006 en 2016 betrokken bij FC Utrecht als jeugdtrainer en later assistent-trainer, onder Rob Alflen. De huidige assistent-trainer van Fortuna Sittard kwam zowel als voetballer (142 wedstrijden, 15 goals) en als trainer (jeugd, assistent en hoofdtrainer) uit voor FC Utrecht. Tot slot heeft ook spitsentrainer Frank Demouge een verleden bij FC Utrecht. Hij kwam tot dertien treffers in 43 wedstrijden.  

WEDSTRIJD KIJKEN?

De wedstrijd van zaterdag is volledig toegankelijk voor publiek. De kaartverkoop voor supporters van Fortuna Sittard is inmiddels gestopt.

Het duel is te volgen op ESPN 2. Daarnaast doet Fortuna Sittard zoals gebruikelijk verslag via Twitter.