De voorbeschouwing op FC Twente - Fortuna Sittard

Met het einde van het seizoen in zicht neemt Fortuna Sittard het zaterdagavond in Enschede op tegen FC Twente. Het is de één-na laatste uitwedstrijd van het seizoen. De aftrap is zaterdagavond om 18.45 uur.

De vorige speelronde

In de vorige speelronde verloor Fortuna Sittard in eigen huis van Feyenoord. Tegen de finalist van de Conference League werd het in Sittard 1-3. Het doelpunt namens de thuisploeg werd gemaakt door Zian Flemming. FC Twente speelde vorige week de derby tegen Heracles Almelo. Dat tumultueuze duel eindigde in 1-1, waarbij Gijs Smal het doelpunt namens FC Twente maakte.

De geschiedenis

Fortuna Sittard en FC Twente stonden in Eredivisieverband tot op heden veertig keer tegenover elkaar. Elf keer wist Fortuna Sittard aan het langste eind te trekken, tien keer eindigde het duel in een gelijkspel en negentien keer wist FC Twente te winnen. De laatste ontmoeting in Eredivisieverband was op 14 augustus vorig jaar. In Sittard werd het toen 2-1, dankzij goals van Mats Seuntjens en Toshio Lake.

Aribtrage

De wedstrijd van zaterdag staat onder leiding van scheidsrechter Jochem Kamphuis. Hij wordt bijgestaan door zijn assistanten Maarten Ketting en Raymond Beijer. De vierde official is Martijn Vos. Alex Box en Rens Bluemink zijn de VAR en AVAR.

Oud-spelers

In de selectie van Fortuna Sittard zitten twee spelers met een verleden bij FC Twente. Tijjani Noslin maakte één seizoen deel uit van de jeugdopleiding van de club uit Enschede. Ook Michael Verrips maakte onderdeel uit van de jeugdopleiding van FC Twente. Na één seizoen maakte hij de overstap naar het eerste elftal. Tot een debuut bij FC Twente kwam het niet. Daarnaast heeft hoofdtrainer Sjors Ultee een verleden bij FC Twente. In 2016 stapte hij over naar de jeugdopleiding van de Tukkers, om in het daaropvolgende seizoen als assistent-trainer bij het eerste elftal gehaald te worden. Via Helmond Sport kwam hij bij Fortuna Sittard terecht.

Wedstrijd kijken?

De wedstrijd van zaterdag is volledig toegankelijk voor publiek. De kaartverkoop voor supporters van Fortuna Sittard is inmiddels gestopt.

Het duel is te volgen op ESPN 2. Daarnaast doet Fortuna Sittard zoals gebruikelijk verslag via Twitter.