De voorbeschouwing op FC Groningen - Fortuna Sittard

In de 22e speelronde van de Eredivisie staat voor Fortuna Sittard de verre uitwedstrijd tegen FC Groningen op het programma. De aftrap is aanstaande zaterdag, om 18.45 uur. In deze voorbeschouwing lees je alles wat je moet weten.

De vorige speelronde

Na de nederlaag tegen RKC Waalwijk (2-1) wist Fortuna Sittard zich goed te revancheren. In eigen huis werd sc Heerenveen afgelopen zaterdag verslagen. Dankzij twee doelpunten van Zian Flemming hadden enkele duizenden Fortuna Sittard-supporters een prachtige avond. Het was namelijk de eerste wedstrijd sinds november vorig jaar dat er weer fans welkom waren in het stadion.

Ook FC Groningen wist de voorbije speelronde met een driepunter af te sluiten. Dankzij twee goals van clubtopscorer Jørgen Strand Larsen werd Go Ahead Eagles in eigen huis met 2-1 opzijgezet. Door die overwinning staat FC Groningen tiende, terwijl Fortuna Sittard zestiende staat.

De geschiedenis

Fortuna Sittard en FC Groningen stonden tot dusver 41 keer tegenover elkaar. Zeven keer wist Fortuna Sittard aan het langste eind te trekken, zestien keer eindigde het duel in een gelijkspel en achttien keer wist FC Groningen te winnen.

Arbitrage

De wedstrijd van aanstaande zaterdag staat onder leiding van scheidsrechter Edwin van de Graaf. Hij wordt bijgestaan door zijn assistenten Erik Kleinjan en Richard Brondijk. De vierde official is Clay Ruperti. Laurens Gerrets en Don Frijn zijn de VAR en AVAR.

Oud-spelers

In de selectie van Fortuna Sittard zitten twee spelers met een verleden bij FC Groningen. Paul Gladon speelde een half seizoen in Groningen en datzelfde kan gezegd worden van Charlison Benschop. Gladon tekende in januari 2019 in Groningen, Benschop een half jaar later. Zij tekenden beiden afgelopen winterstop een contract in Sittard.

Wedstrijd kijken?

De wedstrijd van zaterdag is toegankelijk voor thuispubliek. In verband met de huidige coronamaatregelen is uitpubliek helaas nog niet toegestaan, dus helaas is de wedstrijd niet te bezoeken voor fans van Fortuna Sittard.

Het duel is te volgen op ESPN 2. Daarnaast doet Fortuna Sittard zoals gebruikelijk verslag via Twitter.