Dario van den Buijs versterkt defensie van Fortuna Sittard

Fortuna Sittard heeft in Dario van den Buijs zijn gewenste verdedigende versterking gevonden. De 25-jarige Belg komt voor de duur van vijf maanden op huurbasis over van Beerschot. In de overeenkomst is een optie tot koop opgenomen. De verdediger gaat spelen met rugnummer 4.

Van den Buijs: “Ik ben blij om hier te zijn. Qua stijl past het Nederlandse voetbal toch beter bij mij. Ik kijk enorm uit naar deze uitdaging, om samen met de club door te groeien. De resultaten zijn op dit moment goed en ik wil graag mijn bijdrage leveren aan het continueren hiervan. Vandaag sta ik meteen voor het eerst op het trainingsveld, ik kan niet wachten.”

De komst van een extra verdediger stond hoog op het lijstje, zo erkent technisch manager Sjoerd Ars. “We wilden graag een voetballende, linksbenige centrale verdediger toevoegen aan de selectie. Dario was ook afgelopen zomer al in beeld bij ons en we zijn dan ook blij dat we hem nu alsnog kunnen toevoegen aan de groep. Met Dario halen we iemand die weet wat er in de Eredivisie wordt gevraagd. Ervaren, topfit en een speler met specifieke kwaliteiten. Een goede toevoeging op de huidige groep.” 

Van den Buijs is geen onbekende op de Nederlandse velden. De mandekker streek in 2015 neer bij FC Eindhoven en maakte twee seizoenen later de overstap naar Heracles Almelo. Daar liep de Belg afgelopen zomer uit contract en besloot hij zijn carrière te vervolgen bij Beerschot.