PERSBELEID

Voor Fortuna Sittard is een prettige en professionele relatie met de landelijke, regionale en lokale media van groot belang. Ook dit seizoen zijn professionele media bij ons daarom weer van harte welkom. Om de samenwerking zo soepel mogelijk te laten verlopen, hebben we enkele richtlijnen en bindende spelregels opgesteld.

De afdeling Perszaken is de schakel tussen club en pers. Deze afdeling is het aanspreekpunt voor accreditatieverzoeken, interviewverzoeken en informatie over de club. Onderstaand vind je uitgebreide informatie over perszaken op wedstrijddagen en niet-wedstrijddagen.

Perszaken op wedstrijddagen

Onderstaand lees je niet alleen hoe je een accreditatieverzoek kunt indienen, maar ook over zaken als: hoe perszaken voor en vooral na de wedstrijd geregeld zijn, wat de werkposities en huisregels voor fotografen zijn, op welk moment camera's in de mixed zone zijn toegestaan zijn en nog veel meer.

Wedstrijdaccreditatie aanvragen: NSP-kaart vereist
Journalisten die een thuisduel van Fortuna Sittard willen bezoeken, dienen voor elke wedstrijd een Fortuna-dagperskaart aan te vragen. Hiervoor dien je in het bezit te zijn van een NSP-kaart. Dit is een vereiste, doch geen garantie. Zodra de capaciteit van de perstribune wordt overschreden maakt de afdeling Perszaken een keuze over wie er wel en geen accreditatie toegewezen krijgt. Wellicht ten overvloede: het maken van wedstrijdgebonden content is eveneens een vereiste.

Aanvragen met NSP-kaart
Voor bezitters van een NSP-kaart geldt dat aanmelding alléén mogelijk is via de website van de NSP. Directe verzoeken aan Fortuna Sittard worden niet in behandeling genomen. Ben je freelancer dan ontvangen wij tevens graag de naam van de opdrachtgever, incl. een contactpersoon en telefoonnummer, zodat wij waar nodig kunnen controleren. Zonder deze informatie kunnen wij je accreditatieverzoek niet in behandeling nemen.

Accreditatieverzoeken dienen uiterlijk 3 werkdagen voor de wedstrijddag ingediend te worden. Een later verzoek voor een accreditatie wordt niet in behandeling genomen. Hierop worden geen uitzonderingen gemaakt.

Voor uw gemak vind je in onderstaand overzicht de uiterste aanleverdata en tijdstippen (zie tevens website NSP):

WEDSTRIJDDAG

ACCREDITATIE DEADLINE

Maandag

dinsdag voorafgaand om 17.00u.

Dinsdag

woensdag voorafgaand om 17.00u.

Woensdag

donderdag voorfgaand om 17.00u

Donderdag

vrijdag voorafgaand om 17.00u.

Vrijdag

maandag voorafgaand om 17.00u.

Zaterdag

dinsdag voorafgaand om 17.00u

Zondag

woensdag voorafgaand om 17.00u


Niet in het bezit van een NSP-kaart?
Mediavertegenwoordigers die niet over een NSP-kaart beschikken, sturen een e-mail naar communicatie@fortunasittard.nl , met - naast naam, medium en telefoonnummer - een bewijs van opdracht van het mediabedrijf dat ze vertegenwoordigen (incl. naam en mobiele nummer van contactpersoon). Deze aanvragen worden per geval op hun merites beoordeeld en waar Fortuna Sittard dit nodig acht bij uitzondering toegekend. Fortuna Sittard behoudt zich bij aanvragen zonder NSP-kaart nadrukkelijk het recht voor om een verzoek voor een dagperskaart af te wijzen.

Bevesting per e-mail & Afhalen persdagkaart
Tijdig voor de wedstrijd, doch na het verstrijken van de accreditatiedeadline, hoor je van Fortuna Sittard per e-mail of de aanvraag is goedgekeurd. In dat geval kan je vanaf een anderhalf uur voor de wedstrijd je dagperskaart afhalen in de centrale hal van ons stadion. Deze geeft, afhankelijk van je functie, toegang tot o.a. de persruimte, perstribune, mixed zone en/of veld.

Wellicht ten overvloede: Alléén met een dagperskaart krijg je toegang tot de eerder genoemde ruimtes. Een NSP-kaart is dus geen direct toegangsmiddel voor de persgerelateerde ruimtes.

Fotografen
Fotografen kunnen hun Eredivisie-fotohesje (verplicht!), waarmee ze het veld mogen betreden, na het tekenen voor ontvangst, afhalen bij de beheerder van de persruimte. In de persruimte én op de veldmuur naast het speelveld vind je, op drie plekken, borden met daarop de werkposities voor fotografen en de bijbehorende huisregels.

Kortgezegd omvat het werkgebied voor fotografen de beide korte zijden van het veld en tevens van hoekvlag tot de zestienmeterlijn (alléén) voor de Oosttribune. Vanaf de lange zijde voor de hoofdtribune mag dus niet gefotografeerd worden.

Parkeren
Vertegenwoordigers van de pers met een toegekende accreditatie kunnen op vertoon van hun NSP-kaart gratis parkeren op P2 of een van de andere officiele parkings in de nabijheid van het stadion, met uitzondering van P1 (hier kan alleen tegen betaling geparkeerd worden. Parkeergarage is in eigendom van externe partij). Hoe eerder je komt, hoe dichterbij je dus kunt parkeren.

Persruimte
De persruimte gaat, net als de persbalie, anderhalf uur voor aanvang van de wedstrijd open. Hier kunnen fotografen, na het tekenen voor ontvangst, hun Eredivisie-fotohesje (verplicht!) afhalen bij de beheerder van de persruimte.De persruimte fungeert na afloop van de wedstrijd als werkkamer voor fotografen en journalisten. Dit houdt in dat een ieder die geen werk meer te verrichten heeft de persruimte dient te verlaten. De persruimte sluit uiterlijk anderhalf uur na de wedstrijd.

Interviews na de wedstrijd
Na afloop van de wedstrijden is het mogelijk om interviews af te nemen met spelers en de trainer. Enige tijd voor het einde van de wedstrijd is bij de perschef aan te geven welke spelers en/of de trainer je wenst te spreken. Deze gesprekken vinden plaats in de mixed zone, te bereiken via de deur naast de doorgang naar de parkeergarage.

Journalisten kunnen de mixed zone pas betreden zodra alle spelers en trainers de kleedkamers hebben opgezocht. Tot die tijd blijft de deur naar de mixed zone gesloten.

De perschef van Fortuna Sittard draagt er zorg voor dat de betreffende spelers in de mixed zone beschikbaar zijn voor interviews. Journalisten die geen interviews (meer) doen, worden verzocht de mixed zone te verlaten.

Klaarzetten videocamera in mixed zone
Vanaf de 80e tot de 85e minuut van de wedstrijd worden cameramannen/-vrouwen in de gelegenheid gesteld om hun camera alvast op te stellen voor één van de Eredivisie-backdrops (verplicht!).

Voorwaarde is dat de camera’s op de backdrop gericht zijn. Houdt rekening met je collega’s en de doorgang bij het plaatsen van de camera. Camera’s die de doorgang naar de spelersgang belemmeren of die niet op de backdrop gericht zijn worden direct door de beveiliger/steward verplaatst.

Persconferentie
Fortuna Sittard streeft er naar om circa vijfentwintig minuten na de wedstrijd in de persconferentieruimte (t.o. persruimte) de persconferentie met de trainer van Fortuna Sitttard en van de tegenpartij te organiseren. De persconferentieruimte sluit direct na de persconferentie. De persruimte sluit uiterlijk anderhalf uur na de wedstrijd.

 

Perszaken op niet-wedstrijddagen

Fortuna Sittard is ook buiten de wedstrijddagen bereikbaar voor vragen en verzoeken van de media. De afdeling Perszaken is te bereiken op 046 411 34 40 en communicatie@fortunasittard.nl.

Media zijn welkom om de openbare trainingen van Fortuna Sittard te bezoeken. Wil je opnames maken met een camera, dan is toestemming van de afdeling Perszaken vooraf vereist. Stuur in dat geval je verzoek per e-mail naar communicatie@fortunasittard.nl. Op deze dagen zijn spelers en staf rondom de trainingen echter niet beschikbaar voor de pers.

De club behoudt zich het recht voor om besloten te trainen. Dit wordt vooraf via de agenda op de clubwebsite gecommuniceerd. Bekijk deze daarom regelmatig.

Wekelijkse persmoment: Perspraatje
Voorafgaand aan een wedstrijd wordt wekelijks het 'Perspraatje' gehouden. Bij wedstrijden op zaterdag of zondag wordt het 'Perspraatje' gehouden na de laatste training op vrijdag. Bij wedstrijden op een doordeweekse dag vindt het 'Perspraatje' plaats na de laatste training op de dag voorafgaand aan de wedstrijd. Neem bij twijfel gerust contact op met de afdeling Perszaken.

Het wekelijkse 'Perspraatje' vindt aansluitend op de training plaats aan de rand van het veld. De perschef is aanwezig om een en ander te begeleiden.

Voor een bezoek aan de betreffende training en voor deelname aan het 'Perspraatje' zelf dien je je minimaal 24 uren van tevoren per e-mail (communicatie@fortunasittard.nl) te accrediteren bij de afdeling Perszaken. Geef in deze e-mail duidelijk aan of je de hoofdtrainer en/of welke speler je wenst te spreken. Zonder accreditatieverzoek vooraf is het niet mogelijk om de hoofdtrainer en/of spelers te spreken.

Interviewverzoeken buiten wedstrijddagen
Het is mogelijk spelers, trainers en bestuurders buiten de daarvoor aangewezen persmomenten te spreken. Interviews met spelers vinden altijd face-to-face plaats in ons stadion.

Een interview dient altijd per e-mail te worden aangevraagd bij de afdeling Perszaken. Verzoeken voor een quootje langs het trainingsveld worden dus niet gehonoreerd.

Uiterlijk 48 uur voor publicatie dient een interview per e-mail (communicatie@fortunasittard.nl) te worden voorgelegd aan de afdeling Perszaken. Fortuna Sittard behoudt zich het recht voor feitelijke onjuistheden en citaten te wijzigen.

@FORTUNASITTARD
AANMELDEN NIEUWSBRIEF

Meld je nu aan voor de Fortuna Nieuwsbrief en blijf op de hoogte van alle laatste updates.

WEDSTRIJDEN
ZA 30
03
Willem II - Fortuna Sittard
WO 03
04
Fortuna Sittard - ADO Den Haag
ZO 07
04
PEC Zwolle - Fortuna Sittard
ZA 13
04
Fortuna Sittard - VVV-Venlo
ZO 21
04
Fortuna Sittard - NAC Breda
WO 24
04
FC Utrecht - Fortuna Sittard
ZO 28
04
Fortuna Sittard - Feyenoord
ZO 12
05
FC Groningen - Fortuna Sittard
STAND EREDIVISIE
11. Willem II 25 31
12. Fortuna Sittard 26 29
13. ADO Den Haag 25 28
14. PEC Zwolle 24 26
15. Excelsior 25 26
16. FC Emmen 26 25
17. De Graafschap 25 22
18. NAC Breda 25 17
OFFICIAL PARTNERS
GOLD PARTNERS
DIVISIEPARTNERS