PERSBELEID

Voor Fortuna Sittard is een prettige en professionele relatie met de lokale, regionale en landelijke media uiterst belangrijk. Ook komend seizoen zijn professionele media bij ons van harte welkom voor hopelijk een sportief prachtig seizoen. Om de samenwerking zo soepel mogelijk te laten verlopen, hebben we enkele richtlijnen opgesteld.

Wedstrijdbezoek
Journalisten die een thuisduel van Fortuna Sittard willen bezoeken, moeten voor elke wedstrijd een dagperskaart aanvragen. Dat kan via de website van de NSP of door uiterlijk twee werkdagen voor de wedstrijddag een e-mail te sturen naar communicatie@fortunasittard.nl. Meld daarbij naam, medium, telefoonnummer en het nummer van de NSP-kaart. Een later verzoek voor een accreditatie wordt niet in behandeling genomen. Hierop zijn geen uitzonderingen.

Mediavertegenwoordigers dienen in het bezit te zijn van een geldige NSP-kaart of Jupiler League All Access-kaart. Journalisten die deze kaarten niet hebben, sturen een e-mail naar genoemd adres, met - naast naam, medium en telefoonnummer - een bewijs van opdracht van het mediabedrijf dat ze vertegenwoordigen. Fortuna Sittard behoudt zich het recht voor aanvragen voor een dagperskaart af te wijzen.

Tijdig voor de wedstrijd hoor je van Fortuna Sittard of de aanvraag is goedgekeurd. In dat geval kan je vanaf een anderhalf uur voor de wedstrijd je dagperskaart afhalen in de centrale hal van ons stadion. Fotografen kunnen hun hesje, waarmee ze het veld mogen betreden, na het tekenen voor ontvangst afhalen in de persruimte. Met de dagperskaart heb je toegang tot de persruimte, de perstribune, de mixed zone en eventueel het veld. Journalisten of andere vertegenwoordigers van de pers (met of zonder NSP-kaart of Jupiler League All Access-kaart) kunnen een parkeerkaart aanvragen. De afdeling Communicatie & Perszaken maakt per aanvraag de afweging of het deze nodig acht. De persuimte gaat één uur voor aanvang van de wedstrijd open.

Wellicht ten overvloede: een NSP-kaart of Jupiler League All Access-kaart geeft (bij een tijdig én toegekend accreditatieverzoek) recht op een persdagkaart. Alleen met een dagperskaart krijg je toegang tot de eerder genoemde ruimtes. De NSP-kaart en Jupiler League All Access-kaart zijn dus geen direct toegangsmiddel tot stadion, parkeergarage of één van de omliggende parkeerplaatsen.

Na afloop van de wedstrijden is het mogelijk interviews af te nemen met spelers en de trainer. Enige tijd voor het einde van de wedstrijd is bij de perschef aan te geven welke spelers en/of de trainer je wenst te spreken. Deze gesprekken vinden plaats in de mixed zone, te bereiken door de deur naast de toegang naar het parkeerdek. Journalisten kunnen de mixed zone pas betreden, zodra alle spelers en trainers de kleedkamers hebben opgezocht. De perschef van Fortuna Sittard draagt er zorg voor dat de gevraagde spelers voor het douchen in de mixed zone beschikbaar zijn voor interviews. Journalisten die geen interviews (meer) doen, worden verzocht de mixed zone te verlaten.

Fortuna Sittard streeft er naar om twintig minuten na de wedstrijd in de persruimte de persconferentie met de trainer van Fortuna en van de tegenpartij te organiseren. De persruimte sluit uiterlijk anderhalf uur na de wedstrijd.

Perszaken op niet-wedstrijddagen
Fortuna Sittard is ook buiten de wedstrijddagen bereikbaar voor vragen en verzoeken van de media. De afdeling Communicatie & Perszaken is te bereiken op 046 411 34 40 en communicatie@fortunasittard.nl.

Media zijn welkom om de openbare trainingen van Fortuna Sittard te bezoeken. Wel moet de aanwezigheid vooraf per e-mail worden aangekondigd. Op deze dagen zijn spelers en staf rondom de trainingen echter niet beschikbaar voor de pers. De club behoudt zich het recht voor om besloten te trainen. Dit wordt vooraf via de agenda op de clubwebsite gecommuniceerd. Bekijk deze daarom regelmatig.

Voor een bezoek aan de training de dag voor een wedstrijd, dien je je minimaal 24 uren van tevoren te accrediteren bij de afdeling Communicatie & Perszaken. Hierop worden geen uitzonderingen gemaakt. Fortuna Sittard organiseert de dag voor de wedstrijd het (wekelijkse) persmoment met de hoofdtrainer. Dit onderhoud vindt plaats ná de training. Indien journalisten de dag voor de wedstrijd ook spelers willen spreken, moet dit expliciet vooraf per e-mail worden aangevraagd. Zonder accreditatie is het niet mogelijk om de hoofdtrainer en/of spelers te spreken.

Het is mogelijk spelers, trainers en bestuurders buiten de daarvoor aangewezen persmomenten te spreken. Interviews met spelers vinden altijd face-to-face plaats. Een interview moet altijd per e-mail worden aangevraagd bij de afdeling Communicatie & Perszaken. Verzoeken voor een quootje langs het trainingsveld worden dus niet gehonoreerd. Uiterlijk 48 uur voor publicatie dient een interview te worden voorgelegd aan de afdeling Communicatie & Perszaken. Fortuna Sittard behoudt zich het recht voor om feitelijke onjuistheden in het interview te corrigeren.

@FORTUNASITTARD
  • @Bas1411 Geen zorgen Bas, alleen de randen! 🤙🏼
    18-jul-2018
  • 🌱 Inmiddels zijn de lijnen voor de aanleg van het kunstgras duidelijk te zien. Maar eerst nog de laatste voorbere…
    18-jul-2018
AANMELDEN NIEUWSBRIEF

Meld je nu aan voor de Fortuna Nieuwsbrief en blijf op de hoogte van alle laatste updates.

WEDSTRIJDEN
ZA 11
08
Excelsior - Fortuna Sittard
ZA 18
08
Fortuna Sittard - PSV
VR 24
08
ADO Den Haag - Fortuna Sittard
ZA 01
09
Fortuna Sittard - FC Utrecht
ZO 16
09
NAC Breda - Fortuna Sittard
ZA 22
09
Fortuna Sittard - Willem II
ZA 29
09
Fortuna Sittard - Ajax
ZO 07
10
FC Emmen - Fortuna Sittard
STAND EREDIVISIE
8. FC Utrecht 0 0
9. Feyenoord 0 0
10. Fortuna Sittard 0 0
11. Heracles Almelo 0 0
12. NAC Breda 0 0
13. PEC Zwolle 0 0
14. PSV 0 0
15. sc Heerenveen 0 0
OFFICIAL PARTNERS
GOLD PARTNERS
DIVISIEPARTNERS