PERSBELEID

Voor Fortuna Sittard is een prettige en professionele relatie met de lokale, regionale en landelijke media uiterst belangrijk. Ook komend seizoen zijn professionele media bij ons van harte welkom voor hopelijk een sportief prachtig seizoen. Om de samenwerking zo soepel mogelijk te laten verlopen, hebben we enkele richtlijnen opgesteld. Bij de begin van een nieuw seizoen willen we die graag (nogmaals) bij je onder de aandacht brengen.

Wedstrijdbezoek
Journalisten die een thuisduel van Fortuna Sittard willen bezoeken, moeten voor elke wedstrijd een perskaart aanvragen. Dat kan via de website van de NSP of door uiterlijk twee werkdagen voor de wedstrijd een e-mail te sturen naar communicatie@fortunasittard.nl. Meld daarbij naam, medium, telefoonnummer en het nummer van de NSP-kaart. Een later verzoek voor een accreditatie wordt niet in behandeling genomen. Hierop zijn geen uitzonderingen.

Mediavertegenwoordigers dienen in het bezit te zijn van een geldige NSP-kaart of Jupiler League All Access-kaart. Journalisten die deze kaarten niet hebben, sturen een e-mail naar genoemd adres, met - naast naam, medium en telefoonnummer - een bewijs van opdracht van het mediabedrijf dat ze vertegenwoordigen. Fortuna Sittard behoudt zich het recht voor aanvragen voor een perskaart af te wijzen.

Tijdig voor de wedstrijd hoor je van Fortuna Sittard of de aanvraag is goedgekeurd. In dat geval is vanaf een anderhalf voor de wedstrijd je dagperskaart af te halen in de centrale hal van ons stadion, en voor fotografen een hesje waarmee ze het veld mogen betreden. Met de dagperskaart heb je toegang tot de persruimte, de persruimte, de mixed zone en eventueel het veld. Journalisten of andere vertegenwoordigers van de pers (met of zonder NSP-kaart of Jupiler League All Access-kaart) kunnen een parkeerkaart aanvragen. De afdeling Pers & Communicatie maakt per aanvraag de afweging of het deze nodig acht. De persuimte gaat één uur voor aanvang van de wedstrijd open.

Na afloop van de wedstrijden is het mogelijk interviews af te nemen met spelers en de trainer. Enige tijd voor het einde van de wedstrijd is bij de afdeling Perszaken aan te geven welke spelers en/of de trainer je wenst te spreken. Deze gesprekken vinden plaats in de mixed zone, te bereiken door de deur naast de toegang naar het parkeerdek. Journalisten kunnen de mixed zone pas betreden, zodra alle spelers en trainers de kleedkamers hebben opgezocht. De persafdeling van Fortuna Sittard draagt er zorg voor dat de gevraagde spelers voor het douchen in de mixed zone beschikbaar zijn voor interviews. Journalisten die geen interviews (meer) doen, worden verzocht de mixed zone te verlaten.

Fortuna Sittard streeft er naar om twintig minuten na de wedstrijd in de persruimte de persconferentie met de trainer van Fortuna en van de tegenpartij te organiseren. De persruimte sluit uiterlijk anderhalf uur na de wedstrijd.

Perszaken op niet-wedstrijddagen
Fortuna Sittard is ook buiten de wedstrijddagen bereikbaar voor vragen en verzoeken van de media. De afdeling Communicatie & Perszaken is te bereiken op 046 411 34 40 en communicatie@fortunasittard.nl. Media zijn welkom om de openbare trainingen van Fortuna Sittard te bezoeken. Wel moet de aanwezigheid vooraf per e-mail worden aangekondigd. Voor een bezoek aan de training de dag voor een wedstrijd, is aanmelding niet nodig.

Fortuna Sittard organiseert de dag voor de wedstrijd een persmoment met de hoofdtrainer. Dit onderhoud vindt plaats na de training. Indien journalisten de dag voor de wedstrijd ook spelers willen spreken, moet dit expliciet vooraf per e-mail worden aangekondigd.

Het is mogelijk spelers, trainers en bestuurders buiten de daarvoor aangewezen persmomenten te spreken. Interviews met spelers vinden altijd face-to-face plaats. Een interview moet altijd per e-mail worden aangevraagd bij de afdeling Perszaken. Verzoeken voor een quootje langs het trainingsveld worden dus niet gehonoreerd. Uiterlijk 48 uur voor publicatie dient een interview te worden voorgelegd aan de afdeling Perszaken. Fortuna Sittard behoudt zich het recht voor om feitelijke onjuistheden in het interview te corrigeren.

@FORTUNASITTARD
AANMELDEN NIEUWSBRIEF

Meld je nu aan voor de Fortuna Nieuwsbrief en blijf op de hoogte van alle laatste updates.

WEDSTRIJDEN
VR 20
10
Fortuna Sittard - FC Eindhoven
VR 27
10
De Graafschap - Fortuna Sittard
VR 03
11
Fortuna Sittard - FC Oss
VR 17
11
SC Cambuur - Fortuna Sittard
VR 24
11
Fortuna Sittard - Go Ahead Eagles
MA 27
11
Helmond Sport - Fortuna Sittard
MA 04
12
Jong PSV - Fortuna Sittard
VR 08
12
Fortuna Sittard - RKC Waalwijk
STAND JUPILER LEAGUE
1. Jong Ajax 9 23
2. Fortuna Sittard 9 19
3. N.E.C. 9 18
4. FC Emmen 9 15
5. De Graafschap 9 14
6. FC Den Bosch 9 14
7. FC Oss 8 14
8. Telstar 9 14
OFFICIAL PARTNERS
GOLD PARTNERS
DIVISIEPARTNERS