Persbeleid

Voor Fortuna Sittard is een prettige en professionele relatie met de landelijke, regionale en lokale media van groot belang. Ook dit seizoen zijn professionele media bij ons daarom weer van harte welkom. Om de samenwerking zo soepel mogelijk te laten verlopen, hebben we enkele richtlijnen en bindende spelregels opgesteld.

De afdeling Perszaken is de schakel tussen club en pers. Deze afdeling is het aanspreekpunt voor accreditatieverzoeken, interviewverzoeken en informatie over de club. Fortuna Sittard is ook buiten de wedstrijddagen bereikbaar voor vragen en verzoeken van de media. De afdeling Perszaken is te bereiken op 046 411 34 40 en via communicatie@fortunasittard.nl.

Trainingen

Media zijn welkom om de openbare trainingen van Fortuna Sittard te bezoeken. Wil je opnames maken met een camera, dan is toestemming van de afdeling Perszaken vooraf vereist. Stuur in dat geval je verzoek per e-mail naar communicatie@fortunasittard.nl. Op deze dagen zijn spelers en staf rondom de trainingen echter niet beschikbaar voor de pers. Ook niet voor een ‘snelle quote langs de lijn’. Het spreken van trainer en/of spelers over de aanstaande wedstrijd is alleen mogelijk tijdens het wekelijkse Perspraatje (zie onderstaand).

De club behoudt zich het recht voor om besloten te trainen. Dit wordt vooraf via de agenda op de clubwebsite gecommuniceerd. Bekijk deze daarom regelmatig.

Let op: In verband met de huidige coronamaatregelen kan afgeweken worden van bovenstaande. Mocht je het meest actuele persbeleid willen inzien, gebaseerd op de meest actuele maatregelen, neem dan contact op met de afdeling Perszaken. 

Wekelijks persmoment: Perspraatje

Voorafgaand aan een wedstrijd wordt wekelijks het ‘Perspraatje’ gehouden. Hét moment voor de pers om met de trainer en/of spelers vooruit te blikken op de aankomende wedstrijd.

Het Perspraatje vindt normaliter plaats na de laatste veldtraining voor de wedstrijd. Bij wedstrijden op een doordeweekse dag vindt het ‘Perspraatje’ plaats na de laatste veldtraining op de dag voorafgaand aan de wedstrijd en vindt plaats aan de rand van het trainingsveld. De perschef is aanwezig om een en ander te begeleiden. Twijfel over de dag van het Perspraatje? Neem dan gerust contact op met de afdeling Perszaken.

Voor een bezoek aan de betreffende training en voor deelname aan het ‘Perspraatje’ zelf dien je je minimaal 24 uren van tevoren per e-mail (communicatie@fortunasittard.nl) te accrediteren bij de afdeling Perszaken. Geef in deze e-mail duidelijk aan wie je wenst te spreken. Zonder accreditatieverzoek vooraf is het niet mogelijk om de hoofdtrainer en/of spelers te spreken.

Interview verzoeken buiten wedstrijddagen

Het is mogelijk spelers, trainers en bestuurders buiten de daarvoor aangewezen persmomenten te spreken. Interviews met spelers vinden altijd face-to-face plaats in ons stadion. Een interview dient altijd per e-mail te worden aangevraagd bij de afdeling Perszaken. Verzoeken voor een ‘quoteje’ langs het trainingsveld worden dus niet gehonoreerd.

Uiterlijk 48 uur voor publicatie dient een interview per e-mail (communicatie@fortunasittard.nl) te worden voorgelegd aan de afdeling Perszaken. Fortuna Sittard behoudt zich het recht voor feitelijke onjuistheden en citaten te wijzigen.

Opnames in stadion

Het is buiten wedstrijddagen mogelijk om video-opnames te maken in het stadion. Hiervoor is wel de uitdrukkelijke en schriftelijke toestemming vereist van de afdeling Perszaken.