Accreditaties

Tijdens wedstrijddagen zijn leden van de pers van harte welkom in het stadion. Er zijn twee perstribunes aanwezig op de Hoofdtribune, die gezamenlijk plaats bieden aan 48 persleden. Voor Tv-camera’s en video-analyseteams is op de Hoofdtribune een cameraplatform ingericht. Iedere journalist die een wedstrijd van Fortuna Sittard wil bezoeken, dient een accreditatieverzoek in te dienen bij de Persafdeling. Lees hieronder meer over de procedures.

Wedstrijdaccreditatie aanvragen: NSP-kaart vereist

Journalisten die een thuisduel van Fortuna Sittard willen bezoeken, dienen voor elke wedstrijd een Fortuna-dagperskaart aan te vragen. Hiervoor dien je in het bezit te zijn van een NSP-kaart. Dit is een vereiste, doch geen garantie. Zodra de capaciteit van de perstribune wordt overschreden maakt de afdeling Perszaken een keuze over wie er wel en geen accreditatie toegewezen krijgt. Wellicht ten overvloede: het maken van wedstrijdgebonden content is eveneens een vereiste.

Aanvragen met NSP-kaart

Voor bezitters van een NSP-kaart geldt dat aanmelding alléén mogelijk is via de website van de NSP. Directe verzoeken aan Fortuna Sittard worden niet in behandeling genomen. Ben je freelancer dan ontvangen wij tevens graag de naam van de opdrachtgever, incl. een contactpersoon en telefoonnummer, zodat wij waar nodig kunnen controleren. Zonder deze informatie kunnen wij je accreditatieverzoek niet in behandeling nemen.

Accreditatieverzoeken dienen uiterlijk 2 dagen voor de wedstrijddag ingediend te worden. Let op: deadline voor zondagwedstrijd is op donderdag. Een later verzoek voor een accreditatie wordt niet in behandeling genomen. Hierop worden geen uitzonderingen gemaakt.

Voor je gemak vind je in onderstaand overzicht de uiterste aanleverdata en tijdstippen:

WedstrijddagAccreditatie deadline
MaandagZaterdag voorafgaand om 17u00
DinsdagZondag voorafgaand om 17u00
WoensdagMaandag voorafgaand om 17u00
DonderdagDinsdag voorafgaand om 17u00
VrijdagWoensdag voorafgaand om 17u00
ZaterdagDonderdag voorafgaand om 17u00
ZondagVrijdag voorafgaand om 17u00

In verband met de coronamaatregelen kunnen bovenstaande data afwijken. Klik hier voor een overzicht gedurende deze periode.

Niet in het bezit van een NSP-kaart?

Mediavertegenwoordigers die niet over een NSP-kaart beschikken, sturen een e-mail naar communicatie@fortunasittard.nl , met – naast naam, medium en telefoonnummer – een bewijs van opdracht van het mediabedrijf dat ze vertegenwoordigen (incl. naam en mobiele nummer van contactpersoon). Deze aanvragen worden per geval op hun merites beoordeeld en waar Fortuna Sittard dit nodig acht bij uitzondering toegekend. Fortuna Sittard behoudt zich bij aanvragen zonder NSP-kaart nadrukkelijk het recht voor om een verzoek voor een dagperskaart af te wijzen.

Tijdig voor de wedstrijd, doch na het verstrijken van de accreditatiedeadline, hoor je van Fortuna Sittard per e-mail of de aanvraag is goedgekeurd. In dat geval kan je vanaf een anderhalf uur voor de wedstrijd je dagperskaart afhalen in de centrale hal van ons stadion. Deze geeft, afhankelijk van je functie, toegang tot o.a. de persruimte, perstribune, mixed zone en/of veld.

Wellicht ten overvloede: Alléén met een dagperskaart krijg je toegang tot de eerdergenoemde ruimtes. Een NSP-kaart is dus geen direct toegangsmiddel voor de persgerelateerde ruimtes.

Fotografen kunnen hun Eredivisie-fotohesje (verplicht!) waarmee ze het veld mogen betreden, na het tekenen voor ontvangst afhalen bij de beheerder van de persruimte. In de persruimte én op de veldmuur naast het speelveld vind je, op drie verschillende plekken, borden met daarop de werkposities voor fotografen en de bijbehorende huisregels.

Kortgezegd omvat het werkgebied voor fotografen de beide korte zijden van het veld en tevens van hoekvlag tot de zestienmeterlijn (alléén) voor de Oosttribune. Vanaf de lange zijde voor de hoofdtribune mag dus niet gefotografeerd worden.

Vertegenwoordigers van de pers met een toegekende accreditatie kunnen op vertoon van hun NSP-kaart of All Access Card gratis parkeren op P2. Er worden geen uitrijkaarten voor P1 (parkeergarage onder het stadion) verstrekt.

Na afloop van de wedstrijden is het mogelijk om interviews af te nemen met spelers en de trainer. Enige tijd voor het einde van de wedstrijd is bij de perschef aan te geven welke spelers en/of de trainer je wenst te spreken. Deze gesprekken vinden plaats in de mixed zone, te bereiken via de deur naast de doorgang naar de parkeergarage.

Journalisten kunnen de mixed zone pas betreden zodra alle spelers en trainers de kleedkamers hebben opgezocht. Tot die tijd blijft de deur naar de mixed zone gesloten.

De perschef van Fortuna Sittard draagt er zorg voor dat de betreffende spelers in de mixed zone beschikbaar zijn voor interviews. Journalisten die geen interviews (meer) doen, worden verzocht de mixed zone te verlaten.

Vanaf de 80e tot de 85e minuut van de wedstrijd worden cameramannen/-vrouwen in de gelegenheid gesteld om hun camera alvast op te stellen voor één van de Eredivisie-backdrops (verplicht!).

Voorwaarde is dat de camera’s op de backdrop gericht zijn. Houd rekening met je collega’s en de doorgang bij het plaatsen van de camera. Camera’s die de doorgang naar de spelersgang belemmeren of die niet op de backdrop gericht zijn worden direct door de beveiliger/steward verplaatst.

Het is op wedstrijddagen niet toegestaan om video-opnames te maken in andere ruimtes in het stadion dan de mixed zone en de persconferentieruimte. De enige uitzondering op deze regel is FoxSports, binnen de voor hen en ons bekende kaders. Indien je bij uitzondering toch beelden wil maken elders in het stadion, dan mag dit alleen met de uitdrukkelijke en schriftelijke toestemming van de afdeling Perszaken.

Fortuna Sittard streeft ernaar om circa vijfentwintig minuten na de wedstrijd in de persconferentieruimte (naast persruimte) de persconferentie met de trainer van Fortuna Sitttard en van de tegenpartij te organiseren. De persconferentieruimte sluit direct na de persconferentie. De persruimte sluit uiterlijk anderhalf uur na de wedstrijd.