Bestuur

Voorzitter

Isitan Gün

De komst van Isitan Gün in de zomer 2016 betekende het einde van twee decennia verval en ellende binnen Fortuna Sittard. Op 21 juli 2016 kocht Gün 85% van de aandelen bij de oudste betaald voetbalclub van Nederland. Hij werd hiermee eigenaar en grootaandeelhouder van Fortuna Sittard. Naast zijn rol als voorzitter neemt Isitan Gün zitting in de Raad van Commissarissen van de Sittardse club.

Algemeen Directeur

Ivo Pfennings

Ivo Pfennings trad op 1 oktober 2018 toe als Algemeen Directeur van Fortuna Sittard. De geboren Sittardenaar was eerder lange tijd werkzaam als bankier en speelde gedurende zijn gehele profcarrière (1994-2001) voor Fortuna Sittard. Ivo Pfennings houdt zich hoofdzakelijk bezig met het aansturen van het kantoorpersoneel en alle beleidszaken van niet-technische aard.

technische zaken

Sjoerd Ars

Sjoerd Ars was in het seizoen 2017-2018 elf wedstrijden actief als spelers bij Fortuna Sittard. Na zijn verhuurperiode aan De Graafschap maakte hij in augustus 2018 zijn rentree binnen Fortuna Sittard als Technisch Manager. Na het vertrek van Mustafa Aztopal op 1 januari 2019 werd Sjoerd Ars de nieuwe eind-verantwoordelijke voor het Technische beleid van de club. Inmiddels is Sjoerd Ars van functie veranderd en is zijn huidige functie Head of International Scouting.

Raad van Commissarissen

Rick Gruijters

Rick Gruijters trad in november 2018 toe als lid van de Raad van Commissarissen. Hij speelde een belangrijke rol bij het herstructureren van de strategische visie van Fortuna Sittard. Samen met verschillende stakeholders heeft hij een duidelijke toekomstvisie geformuleerd. Momenteel richt hij zich voornamelijk op het bereiken van deze toekomstidealen en het bewaken van de missie en visie van de club.

Eric de Jong

Sinds juni 2017 is Eric de Jong actief als lid van de Raad van Commissarissen van Fortuna Sittard. Hij vertegenwoordigt de stem van de Stichting Administratiekantoor Fortuna Sittard (STAK) en het Fortuna Supporters Collectief (Fortuna SC). Als een van de weinige Nederlandse BVO’s zijn bij Fortuna Sittard namelijk ook de supporters vertegenwoordigd in de RvC. Het doel van deze structuur is transparantie bieden richting de stakeholders van de club en het bewaken van het cultureel erfgoed van Fortuna Sittard.

Christiaan Donners

Christiaan Donners is net als Patrick Brouns in april 2020 toegetreden tot de RVC. Christiaan is advocaat en salary partner bij Hekkelman advocaten en notarissen. Hij groeide op in Spaubeek en is al 30 jaar onafgebroken seizoenkaarthouder van Fortuna Sittard.  In 2016 trad hij toe tot het bestuur van de STAK en van daaruit maakt hij nu de stap naar de RVC waarin hij met zijn juridische kennis een bijdrage wil leveren aan de ontwikkeling van Fortuna Sittard.

Gouden aandeel

De STAK bezit over het ‘Gouden Aandeel’ van Fortuna Sittard. Aan dit aandeel zijn verschillende rechten toegekend: geen wijziging van het clublogo, de naam van de club of de speelstad zonder instemming van de STAK. De stichting heeft supporters de mogelijkheid geboden certificaten aan te schaffen. Aan deze oproep hebben veel supporters gehoor gegeven.