Goede doelen

Fortuna Sittard weet als geen ander welke positieve invloed een betaald voetbalclub heeft in de maatschappij en vindt het derhalve belangrijk die invloed aan te wenden ter verbetering van de wereld waarin we leven. In het kader hiervan ging Fortuna een samenwerking aan met Stichting Kinderen Kankervrij (KiKa) en het Wereld Natuur Fonds (WWF). Lees hieronder meer over deze bijzondere initiatieven.

Jaarlijks krijgen ruim 550 kinderen in Nederland kanker. Op dit moment geneest 75% van deze kinderen. Dat moet en dat kán beter. Het doel van Stichting Kinderen Kankervrij (KiKa) is om dit percentage te verhogen naar 95%. KiKa werft fondsen voor vernieuwend onderzoek en andere activiteiten op het gebied van kinderkanker, gericht op minder pijn tijdens behandelingen, meer genezing en een hogere kwaliteit van leven op latere leeftijd. Daarnaast richt KiKa zich op het geven van voorlichting over kinderkanker.

Tijdens de wedstrijd Fortuna Sittard – FC Groningen op 22 december 2018 werd het startschot gegeven voor de samenwerking tussen Fortuna Sittard en KiKa. Op de Hoofdtribune werd een elftal oranje KiKa stoelen gepresenteerd. De opbrengst van de kaartverkoop voor deze stoelen gaat in zijn geheel naar KiKa.

Tijdens de eerste thuiswedstrijd van het seizoen 2019-2020 presenteerde Fortuna Sittard vol trots een samenwerkingsverband met het Wereld Natuur Fonds (WWF). Fortuna ondersteunt WWF in hun missie de natuur en de dieren die erin leven te beschermen en te behouden voor de volgende generaties.

Fortuna Sittard steunt het gedachtegoed van het WWF volmondig en verleent alle medewerking om WWF in woord en daad te promoten. De karakteristieke panda op de achterkant van het wedstrijdshirt visualiseert het partnership richting het grote publiek.

In de looptijd van het partnership zal Fortuna Sittard diverse campagnes lanceren om het WWF te helpen hun missie aan de hand van storytelling via de officiële mediakanalen te concretiseren. Ook volgen er veilingen en collectes na en rondom competitiewedstrijden, zodat WWF ook een financiële vuist kan maken om te vechten voor het behoud van de flora en fauna op onze planeet. En last but not least worden de jongste fans van Fortuna Sittard, de Fortuniors, opgevoed met de juiste normen en waarden ten aanzien van duurzaamheid en rentmeesterschap. Uiteraard formuleert ook Fortuna Sittard zelf ambitieuze duurzaamheidsdoelstellingen voor het stadion, de organisatie en de club in totaliteit. WWF op zijn beurt helpt Fortuna Sittard proactief met het verwezenlijken van de gestelde targets.