Buiten Sittard: Lake begint ook in Maastricht voortvarend

Niet alle Fortunezen spelen in Sittard. Op dit moment verhuurd Fortuna Sittard zes spelers aan clubs in binnen- en buitenland. Uit het oog betekent niet uit het hart. Benieuwd hoe het elders met onze spelers gaat? Aan het einde van de maand delen we een update over de prestaties van de door Fortuna Sittard verhuurde spelers.

Adnan Ugur (Karagümrük)

Adnan Ugur is sinds de zomer verhuurd aan het Turkse Karagümrük, dat momenteel tiende staat in de Süper Lig. De centrale middenvelder had in de eerste twee wedstrijden na de winterstop een basisplaats en speelde twee keer de volledige negentig minuten. Tegen Besiktas (0-1) raakte hij zijn basisplaats kwijt, maar Ugur mocht alsnog na rust invallen. In de vier daaropvolgende wedstrijden kwam hij twee keer als invaller binnen de lijnen.

Mike van Beijnen (FC Den Bosch)

Mike van Beijnen maakte eveneens afgelopen zomer de huurtransfer. De verdediger tekende bij FC Den Bosch, maar hij raakte vlak voor de winterstop geblesseerd. Nadat hij daar half januari van hersteld was, kreeg hij weer speeltijd van trainer Jack de Gier. Tegen Jong Ajax kwam hij een uur in actie, vier dagen later tegen FC Eindhoven speelde hij drie kwartier. Afgelopen maandag kreeg hij tegen zijn oude club NAC Breda tien minuten speeltijd.

Toshio Lake, Arian Kastrati, Joshua Wehking en Ruben van Kouwen (MVV Maastricht)

Toshio Lake werd afgelopen winterstop verhuurd aan MVV Maastricht en daar liet hij zich direct zien. In de eerste wedstrijd, in Maastricht tegen VVV-Venlo, kwam hij na rust binnen de lijnen. Hij kon aan de stand van 0-5 niets meer veranderen, maar dat veranderde een week later in Den Haag. In het duel met ADO Den Haag kreeg hij een basisplaats en hij liet trainer Klaas Wels zien waarom. Met twee goals en één assist was hij de absolute man van de wedstrijd bij de 2-3 overwinning op de Hagenezen.

Arian Kastrati vertrok begin januari op huurbasis naar MVV Maastricht. In zijn eerste vier wedstrijden had hij een basisplaats, waarbij hij in drie van die vier wedstrijden zelfs negentig minuten mocht spelen. Trainer Klaas Wels koos in de wedstrijd van MVV Maastricht tegen ADO Den Haag echter voor andere spelers.

Joshua Wehking en Ruben van Kouwen, beide doelman, kwamen tot op heden nog niet in actie voor de provinciegenoot.