Buiten Sittard: Basisplaatsen voor Van Beijnen en KASTRATi

Niet alle Fortunezen spelen in Sittard. Op dit moment verhuurd Fortuna Sittard een viertal spelers aan clubs in binnen- en buitenland. Uit het oog betekent niet uit het hart. Benieuwd hoe het elders met onze spelers gaat? Aan het begin van de maand delen wij een update over de prestaties in de vorige maand van de door Fortuna Sittard verhuurde spelers.

Mike van Beijnen (FC Den Bosch)

Mike van Beijnen koos met het oog op speelminuten voor een tijdelijk avontuur bij FC Den Bosch. Dat lijkt vooralsnog aardig te lukken, want de verdediger stond tot op heden 677 minuten op het veld bij FC Den Bosch. Daarin was de Bredanaar bij één doelpunt betrokken, als aangever in de wedstrijd tegen Jong Ajax (2-3) verlies. In zes van de negen wedstrijden stond de back de volledige negentig minuten binnen de lijnen.

De Bosschenaren begon het huidige Keuken Kampioen Divisie-seizoen nog met twee overwinningen, maar vinden zichzelf inmiddels terug op de voorlaatste plaats. FC Den Bosch won drie wedstrijden en verloor er zes. Er werd nog niet gelijkgespeeld. De volgende wedstrijd is op papier eveneens een lastige, wanneer Van Beijnen en Co. op bezoek gaan bij ADO Den Haag.  

Adnan Ugur (Fatih Karagümrük, Turkije)

Adnan Ugur vertrok na het sluiten van de Nederlandse transfermarkt nog uit Sittard. Fatih Karagümrük, uitkomend op het hoogste niveau van Turkije, nam de Belg op huurbasis over. De middenvelder kwam tot op heden drie wedstrijden in actie voor de club uit Istanbul, waarvan twee in de basis. In totaal staan er 131 minuten op de teller.

Na acht wedstrijden staat Fatih Karagümrük op een knappe zevende plaats. De ploeg van hoofdtrainer Francesco Farioli verloor slechts tweemaal en wist onlangs nog met 3-1 te winnen van voormalig Turks kampioen Basaksehir. Daarmee kwam de teller op vier winstpartijen.

Arian Kastrati (NK Dekani, Slovenië)

Arian Kastrati liet zich bij binnenkomst in Slovenië meteen gelden. De boomlange aanvaller scoorde bij zijn debuut voor NK Dekani. Het duel eindigde uiteindelijk in een 1-1 gelijkspel. In de drie wedstrijden die volgde stond de jeugdinternational van Kosovo eveneens aan de aftrap, waarbij hij niet betrokken was bij een doelpunt. In totaal kwam Kastrati 304 minuten in actie sinds zijn komst. 

De club uit Dekani bezet na tien speelronde de laatste plaats in de tweede divisie van Slovenië, met de kanttekening dat de ploeg één wedstrijd tegoed heeft op de directe concurrenten. Gewonnen werd er nog niet door NK Dekani: vijf maal speelde het team gelijk, vier keer werd er verloren. 

Joshua Wehking (MVV Maastricht)

Joshua Wehking kwam tot op heden nog niet in actie voor MVV Maastricht.