Boete Fortuna Sittard voor afsteken vuurwerk

Naar aanleiding van de wedstrijd Willem II- Fortuna Sittard op 21 december afgelopen jaar, waarbij vuurwerk werd afgestoken in het uitvak, heeft Fortuna Sittard een geldboete ontvangen. De club heeft van de aanklager betaald voetbal een schikkingsvoorstel ontvangen, inhoudende dat de voorwaardelijke boete die nog stond van €7500,- wordt omgezet in een onvoorwaardelijke boete van €2500,- en €5000 voorwaardelijk, waarbij de proeftijd met een jaar wordt verlengd.  

Fortuna Sittard heeft de aanklager betaald voetbal inmiddels laten weten akkoord te gaan met het schikkingsvoorstel. Daarnaast zijn er naar aanleiding van dit incident twee landelijke stadionverboden opgelegd. Wat betreft vuurwerk is en blijft Fortuna Sittard duidelijk: vuurwerk in welke vorm dan ook wordt niet getolereerd rondom thuis- en uitwedstrijden!

Naast het feit dat het simpelweg verboden is, levert het mogelijk gevaarlijke situaties op voor jou als supporter en/of je medesupporters, heeft het consequenties voor toekomstige sfeeracties en wordt de club financieel benadeeld. Fortuna Sittard roept dan ook nogmaals met klem op om het meenemen en/of afsteken van vuurwerk rondom wedstrijden van de club achterwege te laten!