Bob van der Hoek completeert keepersgilde

Fortuna Sittard heeft het keepersgilde voor komend seizoen rond. Bob van der Hoek wordt toegevoegd aan de selectie, waarmee de ploeg van hoofdtrainer Sjors Ultee vier keepers telt. De 26-jarige Schiedammer heeft zijn handtekening gezet onder een contract tot medio 2023. In de verbintenis is de optie voor een extra jaar opgenomen.

De komst van Van der Hoek hing al langer in de lucht, de sluitpost trainde al sinds de start van de voorbereiding mee. “Ik ben blij dat ik deze kans krijg van Fortuna Sittard,” aldus de goalie. “Het is een volgend hoofdstuk in mijn toch al bijzondere carrière. Ik kijk er naar uit om op het veld te staan en elke dag het beste uit mezelf en mijn teamgenoten te halen.” 

Van der Hoek was actief in de jeugdopleiding van Feyenoord en FC Utrecht. Het kwam nog niet tot een debuut in het betaalde voetbal, sterker nog, hij besloot een periode te stoppen en zich te storten op het leven als model en muzikant. Van der Hoek keerde onlangs terug in de voetbalwereld bij Westlandia, uitkomend in de Derde Divisie, waarna al snel een aanbieding uit Amerika bij Dutch Lions volgde. De bijzondere carrière krijgt nu in Sittard een vervolg.