BESIKTAS EN FORTUNA SITTARD SLUITEN STRATEGISCH PARTNERSHIP

De Turkse topclub Besiktas JK en Fortuna Sittard hebben elkaar gevonden in een samenwerking. De eerste betaald voetbalclub in Turkije wil met behulp van de Nederlandse eredivisionist jonge talenten van Turkse afkomst ontdekken die woonachtig zijn in Europa.

Besiktas op zijn beurt staat Fortuna Sittard bij in de verdere professionalisering van de club, waarbij de overdracht van kennis en het on- en offline laten groeien van het aantal volgers initieel centraal staat. In een later stadium kan het partnership worden uitgebreid en nog verder worden geïntensiveerd.

In het kader van de samenwerking tussen de twee clubs zal Fortuna Sittard in de regio rondom Limburg, waar circa twee miljoen Turken binnen een straal van honderd kilometer wonen, jaarlijks scoutingswerkzaamheden uitvoeren voor Besiktas. In de samenwerking gaat het om ongeveer 2000 jonge spelers, in diverse leeftijdscategorieën, die worden gevolgd in het talentenprogramma. De eerste activiteiten worden door Fortuna Sittard georganiseerd ‪tussen 10 en 12‬ april 2020.

Fırat Fidan, als bestuurder van Besiktas verantwoordelijk voor de jeugdopleiding, stelt dat de samenwerking met Fortuna Sittard van groot belang is om de jeugdopleiding van de club verder uit te bouwen en spreekt van een “bijzonder partnership”. Dat onderschrijft Fortuna-voorzitter Isitan Gün volmondig. “Ik ben trots dat we als Fortuna Sittard op deze manier de handen ineenslaan met een grootmacht als Besiktas.”

Fortuna-directeur Ivo Pfennings: “De gesprekken met Besiktas verliepen uitermate vlot en ik denk dat dit het begin is van een zeer vruchtbare samenwerking. We kunnen zowel voetbaltechnisch als organisatorisch veel leren van een club van dit statuur en ik weet zeker dat wij op onze beurt binnen deze constructie ook een enorme waarde hebben voor hen.”

FORTUNA SITTARD

BUSINESS BROCHURE

Laat uw gegevens achter en download vrijblijvend de Fortuna Sittard Business Brochure voor seizoen 2022/23