Aanvullende informatie Fortuna Fandag

Aanstaande zaterdag staat de Fortuna Fandag op het programma. Dit jaar vindt het jaarlijkse evenement weer in traditionele vorm plaats. Zo is er vanaf 11.00 uur een fanplein aan de voorzijde van het stadion met diverse cateringpunten, marktkraampjes en speelattributen. Om 13.00u staat er in het stadion de oefenwedstrijd op het progamma tussen Fortuna Sittard en provinciegenoot VVV-Venlo.

Programma

Het volledige programma van de Fandag ziet er als volgt uit (tijden zijn onder voorbehoud): 

  • 11.00u: Start Fandag;
  • 11.00u: 13.00u: Activiteiten aan de buitenzijde van het stadion;
  • 12.30u: Poorten van het stadion gaan open;
  • 13.00u – 15.30u: Oefenwedstrijd Fortuna Sittard – VVV-Venlo (120 minuten);
  • 16.00u – 17.00u: Presentatie spelers en speelsters;
  • 17.00u – 17.30u: Handtekeningensessie aan de buitenzijde van het stadion;
  • 18.00u: Einde Fandag.

Bijwonen oefenwedstrijd

De oefenwedstrijd tussen Fortuna Sittard en VVV-Venlo is voor de bezoekers van de Fandag vrij toegankelijk te bezoeken. Er is hiervoor dan ook géén ticket of seizoenkaart nodig om het stadion in te komen. 

De stadionpoorten openen om 12.30u, een half uur voorafgaand aan de aftrap. Bezoekers van deze wedstrijd kunnen plaatsnemen op de FRS-tribune en de Oost-tribune (lange zijde). De Zuid-tribune en hoofdtribune blijven voor deze wedstrijd gesloten.

Supporters kunnen het stadion betreden via de ingangen FRS/A en FRS/OOST. Zie plattegrond hieronder voor de locatie van de ingangen. Let op! Er zal bij binnenkomst wel een tassencontrole plaatsvinden. 

Parkeren

Indien je besluit de Fandag te bezoeken met de auto, is het belangrijk om te weten dat er vanuit de gemeente structureel wordt gehandhaafd op het onjuist parkeren. Zet daarom de auto op een van de parkeerplaatsen in de omgeving van het stadion: Parkeergarage Stadion (tegen betaling), P4 (gratis) en Sabic (gratis). 

Uiteraard is er ook een fietsenstalling aanwezig. Deze is te vinden ter hoogte van de ticketunit (Lissabonlaan). Verder wordt gestimuleerd om zoveel mogelijk met het openbaar vervoer te komen, vanwege beperkte parkeermogelijkheden.

Catering

Op het fanplein en in het stadion kan uitsluitend betaald worden per pin, met de DiGiCard en met de betaalkaart. Er wordt dus geen contant geld aangenomen bij de cateringpunten. Het is mogelijk om de DiGiCard online op te waarderen via Mijn Fortuna.

De cateringpunten in het stadion blijven geopend tot 17.00u. Vervolgens is het nog mogelijk om tussen 17.00u en 18.00u iets te eten en te drinken op het fanplein aan de buitenzijde van het stadion.