Vidigal voor een jaar op huurbasis naar het portugese estoril

André Vidigal verlaat Fortuna Sittard en speelt het aankomende seizoen in zijn geboorteland Portugal. De 22-jarige aanvaller gaat op huurbasis aan de slag bij Estoril dat uitkomt in de Segunda Liga, het tweede niveau van Portugal.

Technisch manager Sjors Ultee: “Voor de ontwikkeling van André is het belangrijk dat hij op dit moment minuten gaat maken. Bij ons was het perspectief op speelminuten klein en daarom zijn wij tevreden dat we een overeenkomst hebben weten te sluiten met Estoril. We hopen dat André een succesvol seizoen tegemoet gaat in Portugal en wensen hem uiteraard veel succes.”

De voormalig jeugdinternational van Portugal kwam in de zomer van 2017 over van Académica Coimbra. In zijn eerste seizoen promoveerde Vidigal direct met Fortuna Sittard naar de Eredivisie, waarna de club hem definitief overnam. Het afgelopen anderhalf jaar kwam de Portugees op huurbasis uit voor het Cypriotische APOEL Nicosia. Vidigal heeft in Sittard nog een doorlopend contract tot de zomer van 2022.