Amadou Ciss verlaat Sittard voor SC Amiens

Amadou Ciss keert na twee seizoenen in het geel-groen terug naar Frankrijk. De 20-jarige middenvelder heeft een contract ondertekend bij Amiens SC, volgend seizoen uitkomend in de Ligue 2. De Senegalees tekent voor vier seizoenen bij zijn nieuwe werkgever.

Ciss streek in 2017 neer bij het eveneens Franse FC Pau, waarvoor hij datzelfde jaar nog zijn debuut maakte. Al na zijn eerste seizoen maakte de jeugdinternational de overstap naar Fortuna Sittard. In twee seizoenen kwam Ciss tot 34 wedstrijden, waarin hij goed was voor zes doelpunten en evenveel assists.

“Amadou heeft tijdens zijn periode in Sittard grote stappen gemaakt in zijn ontwikkeling,” blikt technisch manager Sjors Ultee terug op de samenwerking met Ciss. “Hij heeft in korte tijd zijn waarde voor het team bewezen. Deze volgende stap in zijn carrière is een mooie beloning voor Amadou en de club.”

Algemeen directeur Ivo Pfennings sluit zich aan bij de woorden van Ultee: “Dit is precies wat we als club willen. We bieden jonge talenten de kans om zich verder te ontwikkelen en minuten te maken op het hoogste niveau van Nederland, met als doel de volgende stap in hun loopbaan te maken. Amadou en Mark Diemers laten deze zomer zien dat spelers zich bij Fortuna Sittard kunnen ontwikkelen en doorgroeien.”