Alles wat je moet weten over deze Tour de Handhaving-editie

Het is bijna zover. Zondag stappen de supporters Yelle Tieleman, Joris van Duin en Nort Hesse voor de tweede keer op hun fiets om de tocht te maken van Utrecht naar Sittard. In deze tweede editie zijn een paar wijzigingen ten opzichte van de vorige. In dit bericht lees je alles wat je moet weten over deze Tour de Handhaving.

Hoe het begon

De meeste supporters kennen het verhaal inmiddels. We blikken toch kort terug. Hiervoor moeten we terug naar december 2020. Nort Hesse beloofde op Twitter om de tocht van Utrecht naar Sittard te maken als de club zich uiteindelijk -ondanks de ongunstige positie op de ranglijst- wist te handhaven in de Eredivisie. Enkele maanden later was het zover en werd hij fijn aan zijn eerdere uitspraken herinnerd. 

Belofte maakt schuld, dus trommelde Nort enkele vrienden op om hem te vergezellen. Tevens werd er geld in gezameld, wat ten goede is gekomen aan memberships (seizoenkaarten) voor supporters die het op dat moment minder breed hadden. Uiteindelijk werd de rit gemaakt op 19 juni, waarbij selectiespelers Yanick van Osch en Mickaël Tirpan eveneens aansloten. 

De tweede editie

Een jaar later sloegen opnieuw de twijfels toe bij de vriendengroep. Desondanks wist Fortuna Sittard zich ook dit seizoen weer te handhaven, waardoor het vijfde jaar Eredivisie op rij een feit is. Zodoende werd opnieuw de agenda erbij gepakt en werd 3 juli omcirkeld voor de tweede editie. Een editie die er enigszins anders uit komt te zien. Door een oefenwedstrijd op 2 juli, lijkt het erop dat er dit jaar geen spelers mee zullen fietsen.

Ontvangst

Ondanks de afwezigheid van selectiespelers in het peloton, omarmt Fortuna Sittard het initiatief volledig. De verwachting is dat Tour de Handhaving tussen 16:00 en 17:00 uur aankomt bij het stadion. Ook dit jaar hopen we op een fantastisch onthaal van de renners. Het supportershome zal daarom de deuren openen van 15:00 tot 18:00 uur, waarbij je tijdens het wachten een consumptie kan nuttigen. 

Opbrengsten

Tijdens de eerste editie werd ruim €7.000,00 bij elkaar gefietst. Met dit bedrag konden uiteindelijk 130 supporters worden voorzien van een membership. Deze editie zal dat aantal hoe-dan-ook toenemen. De nieuwe hoofdsponsor BetCity heeft toegezegd garant te staan voor twintig kaarten, terwijl Fortuna Sittard dit seizoen de korting op de aanschaf verdubbeld (van 25% naar 50% korting). Mede dankzij de inspanningen van Tour de Handhaving en de verschillende betrokken partijen is het initiatief op voorhand alweer geslaagd! 

Wil jij ook een bijdrage leveren? Dit kan door hier te doneren!