Alexei Koselev aan de slag bij Japans Jubilo Iwata

De wegen van Alexei Koselev en Fortuna Sittard scheiden. De Moldavische doelman vertrekt naar Jubilo Iwata, uitkomend in de Japanse J2 League. Het contract van de 27-jarige sluitpost liep nog tot het einde van het seizoen. In verband met de geldende coronamaatregelen blijft de international tot na het duel tegen PSV beschikbaar voor Sjors Ultee.

Sjoerd Ars, technisch manager aan Limburgse zijde: “Gezien het feit dat Alexei dit seizoen zijn basisplek heeft verloren en het contract aan het einde van het seizoen afloopt is dit voor beide partijen een mooie deal. Alexei is de afgelopen jaren van erg veel waarde voor ons geweest en we willen hem daar dan ook graag voor bedanken. We wensen hem dan uiteraard ook erg veel succes met zijn nieuwe uitdaging straks.”

Koselev sloot in de zomer van 2018 aan in Sittard en was de seizoenen daarna de eerste keus onder de lat. In de loop van het huidige seizoen verloor de international zijn plaats onder de lat aan Yanick van Osch. In totaal kwam Koselev tot 71 wedstrijden voor Fortuna Sittard, waarin hij twaalf maal de nul wist te houden.