Akkoord met spelersgroep over tijdelijke salarisverlaging

Kijkers van het supporterswebinar hadden woensdagavond nog een primeur te pakken. Naast de aankondiging van Emil Hansson liet algemeen directeur Ivo Pfennings weten dat er een akkoord is bereikt over een tijdelijke salarisverlaging. Naast de spelersgroep leveren ook de technische staf en de directie salaris in.

Daarmee geeft Fortuna Sittard gehoor aan het advies van werkgeversorganisatie FBO, spelersvakbonden VVCS en ProProf en de vakvereniging Coaches Betaald Voetbal (CBV). Deze geste biedt de club meer financiële ruimte in deze zware tijden. De maatregel blijft van kracht zolang de wedstrijden zonder publiek worden gespeeld. 

“We worden allemaal hard geraakt door de coronacrisis en dit heeft ook gevolgen voor Fortuna Sittard. We zijn momenteel als club druk bezig met de schade te beperken.” licht Pfennings toe. “Deze situatie vraagt om een inspanning van iedereen in onze organisatie. Ik ben dan ook blij dat we hier unaniem uit zijn gekomen.”

Pfennings haalt ook positieve energie uit de huidige situatie: “Ik vind het prachtig om te zien hoe iedereen zich in deze situatie betrokken voelt bij de club. De steun komt echt uit alle hoeken. Supporters, zakelijke partners, spelers, oud-Fortunezen. Iedereen draagt waar mogelijk een steentje bij in deze bijzondere tijd. Dit laat zien dat Fortuna Sittard weer leeft in de regio en maakt mij enorm trots.”