ACADEMY

De Academy van de BVO Fortuna Sittard is een dagopleiding en tevens met regelmaat het vertrekpunt voor aankomende profvoetballers. Spelers als Fernando Ricksen, Kevin Hofland, Mark van Bommel, Danny Hoesen en Bryan Linssen hebben hun voetbalopleiding genoten bij Fortuna Sittard en vervolgens furore gemaakt bij nationale en internationale topclubs alsook bij het Nederlands elftal.

In de selectie van het huidige seizoen zien we de zelf opgeleide spelers Jordie Briels, Demen Roumen,  
Dries Saddiki, Gavin Vlijter, Luc Mares en Perr Schuurs terug.

De voetballer, anno 2016, moet om te slagen aan nogal wat mentale, fysieke, voetbaltechnische en tactische eisen voldoen. Dit proces neemt jaren in beslag. Aan ons de taak om, op basis van bewustwording, samen met het aanwezige talent er, op een plezierige en positieve manier, alles aan te doen om ieders persoonlijke top te behalen.

De Fortuna Sittard Academy blijft zoeken naar de best mogelijke combinatie tussen voetbal en studie. Studie en sociale begeleiding staan hoog in ons vaandel.
Vanaf het seizoen 2014/2015 is de Academy, die van de KNVB in 2015 en 2016 de status Regionale Opleiding heeft ontvangen, een dagopleiding waar spelers in de ochtend trainen en vervolgens lessen volgen om tenslotte af te sluiten met een middagtraining. De Fortuna Sittard Academy onderscheidt zich door haar Academy-spelers deze fulltime opleiding aan te bieden. School en de Fortuna Sittard Academy monitoren en begeleiden gezamenlijk de studieresultaten van onze Academy-spelers. Huiswerk- en vakbegeleiding alsook het volledig nakomen van alle schoolafspraken maken integraal deel uit van de vooruitstrevende samenwerking met de Sittardse Topsport Talent-scholen, Trevianum Scholengroep en DaCapo College Sittard/Born.

Het eerste elftal is het vlaggenschip, de Academy is onze levensader.

OFFICIAL PARTNERS
GOLD PARTNERS
DIVISIEPARTNERS

sluiten X