Aanvullende informatie Fortuna Sittard - TOP Oss

Terwijl een paar kilometer verderop de bierkranen voor de laatste keer worden opengezet bij het Oktoberfeest, speelt Fortuna Sittard op woensdagavond de eerste bekerwedstrijd van het huidige seizoen. De ploeg van hoofdtrainer Sjors Ultee werd enkele weken geleden gekoppeld aan TOP Oss, uitkomend in de Keuken Kampioen Divisie. De aftrap voor het duel staat om 20:00 uur op het programma, meer informatie over het duel is hieronder terug te vinden. 

Parkeren

Indien je besluit de wedstrijd te bezoeken met de auto, is het belangrijk om te weten dat er vanuit de gemeente structureel wordt gehandhaafd op het foutief parkeren tijdens wedstrijddagen. Zet daarom de auto in een van de parkeerplaatsen of op een van de parkeervelden (P4, tarief €3,00) in de omgeving van het stadion, te vinden door de signing te volgen. Daarnaast is het mogelijk om gebruik te maken van extra parkeerplaatsen bij Ballorig. Deze parkeerplaats (tarief €4,00) is te bereiken via de Oslostraat. 

Kaartverkoop & Ticketactie

Voor iedereen met een Fortuna Membership is de bekerwedstrijd tegen TOP Oss gratis te bezoeken. Hiervoor hoeven geen handelingen te worden uitgevoerd, maar kan op reguliere wijze gebruik worden gemaakt van de fysieke kaart (of QR-code op de telefoon). 

Alle supporters die voor de wedstrijd tegen SC Cambuur een los ticket hebben gekocht mogen de wedstrijd tegen TOP Oss eveneens gratis bezoeken. Dit gratis ticket kun je bemachtigen door de kortingscode te verzilveren in Mijn Fortuna, waarbij de code ingevuld dient te worden in het tabblad ‘𝘊𝘢𝘮𝘣𝘶𝘶𝘳 / 𝘛𝘖𝘗 𝘖𝘴𝘴 1+1 𝘨𝘳𝘢𝘵𝘪𝘴’. 

Voor wie nog geen ticket heeft blijft het tot een kwartier voor de aftrap mogelijk om een kaart aan te schaffen voor het duel. Er geldt voor deze wedstrijd geen Clubcard-verplichting, waardoor iedereen in de mogelijkheid is om ongelimiteerd kaarten te kopen. Daarnaast betaal je een gereduceerd bedrag: volwassenen €10,00 en kinderen €5,00. Aanschaffen van tickets kan via Mijn Fortuna of op de dag zelf bij de dagkassa’s bij het stadion. Tevens zijn er op woensdag tickets te koop in de fanshop in het centrum van Sittard. 

ENTREE

De poorten van het stadion gaan anderhalf uur voor aanvang, om 18:30 uur, open. Door de corona check dient er rekening te worden gehouden met een langere doorstroomtijd bij binnenkomst. Bij wedstrijden in het betaalde voetbal dient, conform de regelgeving, vooraf te worden gecontroleerd of bezoekers coronavrij het stadion betreden. Dit gebeurt aan de hand van de QR-code in de CoronaCheck-App. Alle bezoekers vanaf 13 jaar moeten bij binnenkomst een geldige QR-code aan kunnen tonen in de CoronaCheck-App. Deze code is op drie manieren te verkrijgen:

  • Indien de bezoeker recent negatief getest is op corona (testuitslag max. 24 uur oud);
  • Indien de bezoeker volledig gevaccineerd is tegen corona (twee weken na de laatste prik);
  • Indien de bezoeker in het bezit is van een herstelbewijs.

Testen voor Toegang

Het is niet langer mogelijk om je te laten testen in het stadion, deze locatie is opgeheven. De nieuwe locatie voor Testen voor Toegang is te vinden bij Covidtest Limburg, gevestigd aan de Parijsboulevard 291. Reserveren kan nog steeds via www.testenvoortoegang.org.  Let op: een coronatest van de GGD dient NIET als geldig toegangsbewijs om het stadion in te komen!

Indien je niet in het bezit bent van een geldige QR-code kunnen we helaas geen toegang verlenen tot het stadion. Supporters uit België (CovidSafe-app) en Duitsland (CovPassCheck-app) dienen gebruik te maken van de internationale QR-code die gekoppeld is aan de tweede inenting. Neem te allen tijde een ID mee.

Fanshop

De fanshop in het stadion is met de opening van de fanshop in het centrum enkel nog geopend op wedstrijddagen. Met thuiswedstrijden openen de deuren vanaf twee uur voor de wedstrijd, wat betekent dat de fanshop zal openen om 18:00 uur.  Hierdoor zal de fanshop in het centrum eerder sluiten. Ook zullen er voor de wedstrijd enkele merchandise artikelen te koop zijn bij de ticketunit buiten het stadion aan de Oost-zijde. Tijdens de wedstrijd en na afloop van de wedstrijd is de fanshop gesloten. 

Catering

In verband met de verwachte opkomst zullen er mogelijk meerdere catering punten gesloten blijven. De gesloten punten zullen in aanloop naar de wedstrijd gecommuniceerd worden. 

Betaalkaart (DiGiCard) en munten
De DiGiCard is voor members online op te waarderen via Mijn Fortuna. Indien je niet in het bezit bent van een DiGiCard, is een reguliere betaalkaart aan te schaffen bij een van de kassa’s in het stadion. Hiervoor wordt een borg gevraagd van €2,50. Met deze kaart is het niet mogelijk om online op te waarderen, dit dient te gebeuren bij een van de kassa’s. Het blijft tot 1 januari 2022 tevens mogelijk om met de groene munten te betalen. 

Korting voor members
Alle members ontvangen zoals eerder gecommuniceerd structureel 5% korting op aankopen bij de catering punten binnen het stadion. Let op: deze korting kan alleen worden toegepast bij betalingen met de DiGiCard.