Aanvullende informatie Fortuna Sittard - Sparta Rotterdam

Fortuna Sittard neemt het vrijdag 18 februari op tegen Sparta Rotterdam, een directe concurrent. Voor het eerst in maanden mag de volledige capaciteit worden benut. In de afgelopen dagen gingen er flink wat kaarten over de (digitale) toonbank. Het zal ongetwijfeld weer wennen zijn. Om niet voor verrassingen te komen staan is hieronder de aanvullende informatie in aanloop naar dit duel terug te vinden. 

Parkeren

Indien je besluit de wedstrijd te bezoeken met de auto, is het belangrijk om te weten dat er vanuit de gemeente structureel wordt gehandhaafd op het onjuist parkeren tijdens wedstrijddagen. Zet daarom de auto op een van de parkeerplaatsen of op een van de parkeervelden in de omgeving van het stadion. Tevens is het vanaf heden mogelijk om gratis te parkeren op het DSM-parkeerterrein aan de Poststraat. 

Beschikbare parkeervelden:
P4: €3,00
P5: €3,00
Sabic: €3,00
Ballorig: €4,00
DSM: Gratis

Kaartverkoop

De wedstrijd tegen Sparta Rotterdam is voor alle supporters te bezoeken. Er geldt geen Clubcard-verplichting, waardoor er onbeperkt kaarten kunnen worden gekocht. Dit kan tot vrijdag 19:45 uur via Mijn Fortuna. Tevens zal er fysieke kaartverkoop plaatsvinden bij het stadion, in de ticketunit aan de Oost-zijde (Lissabonlaan) van het stadion. Mocht je als member nog niet jouw gratis ticket verzilverd hebben, klik dan hier om te kijken hoe je dat doet. 

Entree

De poorten van het stadion gaan anderhalf uur voor aanvang, om 18:30 uur, open. Door de verplichte coronacheck en verwachte opkomst dient er rekening te worden gehouden met een langere doorstroomtijd bij binnenkomst. Voor de vroege vogels zijn er enkele initiatieven opgezet, lees hier meer daarover. 

Alle bezoekers vanaf 13 jaar moeten bij binnenkomst een geldige QR-code aan kunnen tonen in de CoronaCheck-App. Een geldige QR-code is te verkrijgen op drie manieren: een negatieve test (max. 24 uur oud), gevaccineerd of een herstelbewijs. 

Indien je besluit te testen om toegang te krijgen tot het stadion is dit eveneens mogelijk bij Covidtest Limburg aan de Parijsboulevard. Hier is een ruime capaciteit, ook op de wedstrijddag, waardoor er voldoende mogelijkheden zijn om een afspraak te maken. Maak een afspraak via testenvoortoegang.org. Daarnaast blijven mondkapjes verplicht bij verplaatsing binnen het stadion. 

Fanshop

De fanshop in het stadion is met de opening van de fanshop in het centrum enkel nog geopend op wedstrijddagen. Met thuiswedstrijden openen de deuren vanaf twee uur voor de wedstrijd, wat tegen Sparta Rotterdam betekent dat de fanshop zal openen om 18:00 uur. Tijdens de wedstrijd is de fanshop gesloten. Na het laatste fluitsignaal zal de fanshop nog geopend zijn tot 23:00 uur. 

Catering

Betaalkaart (DiGiCard) en munten
De DiGiCard is voor members online op te waarderen via Mijn Fortuna. Indien je niet in het bezit bent van een DiGiCard, is een reguliere betaalkaart aan te schaffen bij een van de kassa’s in het stadion. Hiervoor wordt een borg gevraagd van €2,50. Met deze kaart is het niet mogelijk om online op te waarderen, dit dient te gebeuren bij een van de kassa’s. Het blijft tot de laatste wedstrijd van het seizoen 2021/2022 tevens mogelijk om met de groene munten te betalen. Na het lopende seizoen komen deze te vervallen. Daarnaast is het vanaf heden mogelijk om te pinnen bij de catering punten.

Korting voor members
Alle members ontvangen zoals eerder gecommuniceerd structureel 5% korting op aankopen bij de catering punten binnen het stadion. Let op: deze korting kan alleen worden toegepast bij betalingen met de DiGiCard.

Catering na afloop
Na afloop van de wedstrijd zal alleen cateringpunt Noord 2 geopend blijven. De rest van de punten sluiten vanaf de 88e minuut.