Aanvullende informatie: Fortuna Sittard - sc Heerenveen

De eerste thuiswedstrijd van het nieuwe seizoen nadert, wanneer sc Heerenveen zaterdag op bezoek komt in Sittard. Aftraptijd: 21:00 uur. Om de wedstrijd voor alle supporters en partners zo soepel mogelijk te laten verlopen is hieronder de aanvullende informatie voor Fortuna Sittard – sc Heerenveen terug te vinden:

EERBETOON FERNANDO RICKSEN

Met grote droefenis nam Fortuna Sittard op 18 september 2019 kennis van het overlijden van Fernando Ricksen. Graag staan we dit jaar rondom de wedstrijd tegen sc Heerenveen samen stil bij het wegvallen van een geliefd persoon. Daarom verzoeken we alle aanwezigen om in de tweede minuut van de wedstrijd te applaudisseren. 

PARKEREN & FANSHOP

Bezoekers kunnen parkeren op de volgende parkeerplaatsen rondom het stadion: 
P1 – 5,00 euro (evenemententarief)
P2, P4 en P5 – 3,00 euro

De fanshop in het stadion zal enkel voorafgaand aan de wedstrijd geopend zijn, van 19:00 uur tot 21:00 uur. 

ENTREE

Op het wedstrijdticket staat de dichtstbijzijnde entree van het stadion, waarlangs het stadion betreden dient te worden. Deze wedstrijd wordt er geen gebruik gemaakt van een tijdslot, maar doet Fortuna Sittard een beroep op de verantwoordelijkheid van zijn supporters om zich tijdig naar het stadion en zitplaats te begeven.

Houd er rekening mee dat bij binnenkomst een gezondheidscheck, bestaande uit een aantal vragen, zal worden uitgevoerd, wat enige vertraging met zich mee kan brengen. De vragen uit de gezondheidscheck worden ook benoemd in de bevestigingsmail van de ticketaankoop. Gelieve in de rijen buiten en binnen het stadion ook 1,5 meter tot andere bezoekers te bewaren. Tot slot is er in deze fase een verscherpt tassenbeleid, waarbij de tas niet groter mag zijn dan een A4 (30 x 21 x 10 cm). 

WEDSTRIJD EN CATERING

Het is tijdens de wedstrijd niet toegestaan om de zitplaats te verlaten, met uitzondering van een toiletbezoek. Buiten bij de ingangen van het stadion zullen voorafgaand en na afloop van de wedstrijd extra toiletvoorzieningen worden geplaatst. De cateringpunten in het stadion zullen enkel voorafgaand aan de wedstrijd geopend zijn. Na het eerste fluitsignaal zullen de cateringpunten sluiten en worden supporters voorzien van eten en drinken aan de hand van mobiele cateringpunten op de tribunes. Bestellen kan door de hand op te steken wanneer de bediening in de buurt van de zitplaats is.

Let op! Het is enkel mogelijk om te betalen met consumptiemunten. Gedurende de coronaperiode zal er gebruik worden gemaakt van een aangepast assortiment. Op de wedstrijddag zal muntverkoop plaatsvinden (per vijf consumptiemunten) langs de rijen buiten het stadion en door middel van mobiele teams op de tribunes van het stadion. 

UITSTROOM NA AFLOOP

Alles is er op gericht om de drukte (en daarmee de kans op besmettingen) in de grachten en rondom de uitgangen te beperken. Na afloop van de wedstrijd dient iedereen te blijven zitten op zijn of haar plek. De uitstroom zal rij voor rij plaatsvinden. Volg hierin de instructies van de veiligheidspersoneel te allen tijde op. 

OVERIGE SPELREGELS

  • Houd te allen tijde 1,5 meter afstand van anderen;
  • Desinfecteer de handen bij binnenkomst;
  • Volg de signing in de grachten;
  • Verblijf niet langer dan nodig in de grachten;
  • Het is verplicht om plaats te nemen op de stoel zoals vermeld op je ticket. Staan is niet toegestaan;
  • Volg de instructies van het veiligheidspersoneel en overige medewerkers op;
  • Het is niet toegestaan om te zingen of schreeuwen;
  • Roken is met ingang van het seizoen 2020/2021 in geen enkel stadion meer toegestaan.
 
Met behulp van groene stickers wordt op de tribunes duidelijk gemaakt welke stoelen dienen als zitplaats, met uitzondering van de plaatsen in huishoudensvakken.