Aanvullende informatie Fortuna Sittard - SC Cambuur

Na een korte interlandbreak wordt de Eredivisie komend weekend weer hervat. SC Cambuur maakt de rit van ruim 300 kilometer naar Sittard. Na een stroef begin van het seizoen kunnen we de support in thuiswedstrijden goed gebruiken. Om jouw bezoek zo aangenaam mogelijk te maken, vind je hieronder alle benodigde informatie voor het treffen met de Friezen en tevens een mooie ticketactie.

Parkeren

Indien je besluit de wedstrijd te bezoeken met de auto, is het belangrijk om te weten dat er vanuit de gemeente structureel wordt gehandhaafd op het foutief parkeren tijdens wedstrijddagen. Zet daarom de auto in een van de parkeerplaatsen of op een van de parkeervelden (P4 en P5, tarief €3,00) in de omgeving van het stadion, te vinden door de signing te volgen. Daarnaast is het mogelijk om gebruik te maken van extra parkeerplaatsen bij Ballorig. Deze parkeerplaats (tarief €4,00) is te bereiken via de Oslostraat. 

Kaartverkoop & ticketactie

Er zijn op dit moment nog kaarten te bestellen voor de wedstrijd tegen SC Cambuur. Sterker nog, iedereen die nu een los ticket aanschaft krijgt de mogelijkheid om de bekerwedstrijd tegen TOP Oss gratis bij te wonen. Ga naar Mijn Fortuna om je te verzekeren van een plek voor de wedstrijd. De online verkoop loopt door tot een kwartier voor de aftrap, oftewel zaterdag 16 oktober 2021 tot 20:45 uur. Voor meer informatie over deze ticketactie klik HIER.

Voor de wedstrijd tegen SC Cambuur geldt geen Clubcard-verplichting. Per account is het mogelijk om acht kaarten af te nemen. Daarnaast zijn de dagkassa’s rondom het stadion vanaf anderhalf uur voor de wedstrijd geopend en is het mogelijk om bij de fanshop in het centrum van Sittard kaarten te kopen. Klik HIER voor de openingstijden van de fanshop in Sittard.

ENTREE

De poorten van het stadion gaan anderhalf uur voor aanvang, om 19:30 uur, open. Door de corona check dient er rekening te worden gehouden met een langere doorstroomtijd bij binnenkomst. Bij wedstrijden in het betaalde voetbal dient, conform de regelgeving, vooraf te worden gecontroleerd of bezoekers coronavrij het stadion betreden. Dit gebeurt aan de hand van de QR-code in de CoronaCheck-App. Alle bezoekers vanaf 13 jaar moeten bij binnenkomst een geldige QR-code aan kunnen tonen in de CoronaCheck-App. Deze code is op drie manieren te verkrijgen:

  • Indien de bezoeker recent negatief getest is op corona (testuitslag max. 24 uur oud);
  • Indien de bezoeker volledig gevaccineerd is tegen corona (twee weken na de laatste prik);
  • Indien de bezoeker in het bezit is van een herstelbewijs.

Testen voor toegang

Het testen dient te gebeuren via Testen voor Toegang, klik hier om meteen een afspraak in te plannen. Ondanks dat de overheid heeft besloten af te schalen, is in overleg met de besloten om de teststraat nabij het Fortuna Sittard Stadion (P2) in ieder geval voor de wedstrijd tegen SC Cambuur nog aan te houden. De teststraat op P2 is met een afspraak te bezoeken op vrijdag en zaterdag. Uiteraard is het ook mogelijk om een test in te plannen op een andere locatie van Testen voor Toegang.

Let op: een coronatest van de GGD dient NIET als geldig toegangsbewijs om het stadion in te komen!

Indien je niet in het bezit bent van een geldige QR-code kunnen we helaas geen toegang verlenen tot het stadion. Supporters uit België (CovidSafe-app) en Duitsland (CovPassCheck-app) dienen gebruik te maken van de internationale QR-code die gekoppeld is aan de tweede inenting. Neem te allen tijde een ID mee.

Fanshop

De fanshop in het stadion is met de opening van de fanshop in het centrum enkel nog geopend op wedstrijddagen. Met thuiswedstrijden openen de deuren vanaf twee uur voor de wedstrijd, wat tegen SC Cambuur betekent dat de fanshop zal openen om 19:00 uur.  Ook zullen er voor de wedstrijd enkele merchandise artikelen te koop zijn bij de ticketunit buiten het stadion aan de Oost-zijde.  Tijdens de wedstrijd en na afloop van de wedstrijd is de fanshop gesloten. 

Catering

Betaalkaart (DiGiCard) en munten
De DiGiCard is voor members online op te waarderen via Mijn Fortuna. Indien je niet in het bezit bent van een DiGiCard, is een reguliere betaalkaart aan te schaffen bij een van de kassa’s in het stadion. Hiervoor wordt een borg gevraagd van €2,50. Met deze kaart is het niet mogelijk om online op te waarderen, dit dient te gebeuren bij een van de kassa’s. Het blijft tot 1 januari 2022 tevens mogelijk om met de groene munten te betalen. 

Korting voor members
Alle members ontvangen zoals eerder gecommuniceerd structureel 5% korting op aankopen bij de catering punten binnen het stadion. Let op: deze korting kan alleen worden toegepast bij betalingen met de DiGiCard. 

Pilot
In de komende periode wordt er gewerkt met een pilot, waarbij de catering punten tot 15 minuten na de wedstrijd open blijven. Daarnaast wordt er service verleend in de grachten en op de tribunes met behulp van bierrugzakken en bellytrays met zoetigheid.