Aanvullende informatie Fortuna Sittard - RKC Waalwijk

Fortuna Sittard en RKC Waalwijk trappen vrijdag om 20:00 uur de derde speelronde in de Eredivisie af. Na een weekend zonder competitievoetbal betekent het de tweede thuiswedstrijd op rij voor de geel-groene. Om er met z’n allen een mooie avond van te maken, vind je hieronder alle benodigde informatie in aanloop naar de wedstrijd toe. 

Parkeren

Indien je besluit de wedstrijd te bezoeken met de auto, is het belangrijk om te weten dat er vanuit de gemeente structureel wordt gehandhaafd op het onjuist parkeren tijdens wedstrijddagen. Zet daarom de auto op een van de parkeerplaatsen of op een van de parkeervelden (P4 en P5, tarief €3,00) in de omgeving van het stadion, te vinden door de signing te volgen. 

Losse ticketverkoop

Voor de wedstrijd tegen RKC Waalwijk geldt geen clubcard verplichting, waardoor er voorafgaand aan de wedstrijd een losse ticketverkoop plaats vindt. Het is mogelijk om vanaf 18.30 uur in de vernieuwde ticketunit een los wedstrijdticket te bemachtigen. De ticketunit is gevestigd aan de oostkant van het stadion, ter hoogte van de parkeergarage. 

Fanshop

De fanshop in het stadion is met de opening van de fanshop in het centrum enkel nog geopend op wedstrijddagen. Met thuiswedstrijden openen de deuren vanaf twee uur voor de wedstrijd. Na het laatste fluitsignaal blijft de fanshop nog één uur open. Indien hier van wordt afgeweken zal dit gecommuniceerd worden in de aanvullende informatie voorafgaand aan het duel. 

Entree

Bij wedstrijden in het betaalde voetbal dient, conform de regelgeving, vooraf te worden gecontroleerd of bezoekers coronavrij het stadion betreden. Dit gebeurt aan de hand van de QR-code in de CoronaCheck-App. Alle bezoekers vanaf 13 jaar moeten bij binnenkomst een geldige QR-code aan kunnen tonen in de CoronaCheck-App. Deze code is op drie manier te verkrijgen:

  • Indien de bezoeker recent negatief getest is op corona (testuitslag max. 24 uur oud);
  • Indien de bezoeker volledig gevaccineerd is tegen corona (twee weken na de laatste prik);
  • Indien de bezoeker in het bezit is van een herstelbewijs.
 

De bovenstaande bewijzen zullen worden gecontroleerd bij de toegangspoorten. Hierdoor wordt er meer drukte verwacht rondom de ingang van het stadion. Zorg er dus voor dat je ruim voor het eerste fluitsignaal aanwezig bent.  

Let op: een stempel in het gele boekje geldt NIET als een officiëel bewijs. Meer weten over de maatregelen rondom corona, klik hier!

TESTEN VOOR TOEGANG

Het testen dient te gebeuren via Testen voor Toegang, klik hier om meteen een afspraak in te plannen. Op het moment van schrijven zit er een locatie in het stadion. De testlocatie in het stadion is morgen (vrijdag 27 augustus) geopend van 08:00 uur tot 18:00 uur. Uiteraard is het ook mogelijk om een test in te plannen op een andere locatie van Testen voor Toegang.

Let op: een coronatest van de GGD dient NIET als geldig toegangsbewijs om het stadion in te komen!

Indien je niet in het bezit bent van een geldige QR-code kunnen we helaas geen toegang verlenen tot het stadion. Supporters uit België (CovidSafe-app) en Duitsland (CovPassCheck-app) dienen gebruik te maken van de internationale QR-code die gekoppeld is aan de tweede inenting. 

Catering

Met de terugkeer van het publiek gaan ook de catering punten in het stadion weer open. Het assortiment is in de afgelopen periode uitgebreid. De betalingen in het komende seizoen zullen weer worden gedaan met de betaalkaart en de DiGiCard.

Betaalkaart (DiGiCard) en munten
De DiGiCard is voor members online op te waarderen via Mijn Fortuna. Indien je niet in het bezit bent van een DiGiCard, is een reguliere betaalkaart aan te schaffen bij een van de kassa’s in het stadion. Hiervoor wordt een borg gevraagd van €2,50. Met deze kaart is het niet mogelijk om online op te waarderen, dit dient te gebeuren bij een van de kassa’s. Het blijft tot 1 januari 2022 tevens mogelijk om met de groene munten te betalen. 

Korting voor members
Alle members ontvangen zoals eerder gecommuniceerd structureel 5% korting op aankopen bij de catering punten binnen het stadion. Let op: deze korting kan alleen worden toegepast bij betalingen met de DiGiCard. 

Pilot
In de komende periode wordt er gewerkt met een pilot, waarbij de catering punten tot 15 minuten na de wedstrijd open blijven. Daarnaast wordt er service verleend in de grachten en op de tribunes met behulp van bierrugzakken en bellytrays met zoetigheid.