Aanvullende informatie: Fortuna Sittard - AZ

De tweede thuiswedstrijd van het nieuwe seizoen staat voor de deur, wanneer AZ Alkmaar zaterdag op bezoek komt in Sittard. Het eerste fluitsignaal zal klinken om 18:45 uur. Om de wedstrijd voor alle supporters en partners zo soepel mogelijk te laten verlopen is hieronder de aanvullende informatie voor Fortuna Sittard – AZ terug te vinden:

PARKEREN & FANSHOP

Bezoekers kunnen parkeren op de volgende parkeerplaatsen rondom het stadion: 
P1 – 5,00 euro (evenemententarief)
P2 en P4 – 3,00 euro

De fanshop in het stadion zal enkel voorafgaand aan de wedstrijd geopend zijn, van 16:45 uur tot 18:45 uur. 

ENTREE

Op het wedstrijdticket staat de dichtstbijzijnde entree van het stadion, waarlangs het stadion betreden dient te worden. Deze wedstrijd wordt er geen gebruik gemaakt van een tijdslot, maar doet Fortuna Sittard een beroep op de verantwoordelijkheid van zijn supporters om zich tijdig naar het stadion en zitplaats te begeven.

Houd er rekening mee dat bij binnenkomst een gezondheidscheck, bestaande uit een aantal vragen, zal worden uitgevoerd, wat enige vertraging met zich mee kan brengen. De vragen uit de gezondheidscheck worden ook benoemd in de bevestigingsmail van de ticketaankoop. Gelieve in de rijen buiten en binnen het stadion ook 1,5 meter tot andere bezoekers te bewaren. Tot slot is er in deze fase een verscherpt tassenbeleid, waarbij de tas niet groter mag zijn dan een A4 (30 x 21 x 10 cm). 

WEDSTRIJD EN CATERING

Het is tijdens de wedstrijd niet toegestaan om de zitplaats te verlaten, met uitzondering van een toiletbezoek. Buiten bij de ingangen van het stadion zullen voorafgaand en na afloop van de wedstrijd extra toiletvoorzieningen worden geplaatst. De cateringpunten in het stadion zullen enkel voorafgaand aan de wedstrijd geopend zijn. Na het eerste fluitsignaal zullen de cateringpunten sluiten en worden supporters voorzien van eten en drinken aan de hand van mobiele cateringpunten op de tribunes. Bestellen kan door de hand op te steken wanneer de bediening in de buurt van de zitplaats is.

Let op! Het is enkel mogelijk om te betalen met consumptiemunten. Gedurende de coronaperiode zal er gebruik worden gemaakt van een aangepast assortiment. Op de wedstrijddag zal voorafgaand aan de wedstrijd muntverkoop plaatsvinden (per vijf consumptiemunten) in de cateringpunten van het stadion. Vanaf het eerste fluitsignaal zijn consumptiemunten aan te schaffen door middel van mobiele teams op de tribunes van het stadion. Het is in beide gevallen enkel mogelijk te betalen per pin. 

WEERSOMSTANDIGHEDEN

De weersvoorspellingen voor zaterdag zijn vooralsnog regenachtig. Door de geldende maatregelen en protocollen is het niet toegestaan op een andere zitplaats te gaan zitten dan op het wedstrijdticket staat. Fortuna Sittard wil de supporters die in het bezit zijn van een wedstrijdticket voor de onderste rijen via deze weg verzoeken zich te kleden op de verwachte weersomstandigheden.

UITSTROOM NA AFLOOP

Alles is er op gericht om de drukte (en daarmee de kans op besmettingen) in de grachten en rondom de uitgangen te beperken. Na afloop van de wedstrijd dient iedereen te blijven zitten op zijn of haar plek. De uitstroom zal rij voor rij plaatsvinden. Volg hierin de instructies van de veiligheidspersoneel te allen tijde op. 

OVERIGE SPELREGELS

  • Houd te allen tijde 1,5 meter afstand van anderen;
  • Desinfecteer de handen bij binnenkomst;
  • Volg de signing in de grachten;
  • Verblijf niet langer dan nodig in de grachten;
  • Het is verplicht om plaats te nemen op de stoel zoals vermeld op je ticket. Staan is niet toegestaan;
  • Volg de instructies van het veiligheidspersoneel en overige medewerkers op;
  • Het is niet toegestaan om te zingen of schreeuwen;
  • Roken is met ingang van het seizoen 2020/2021 in geen enkel stadion meer toegestaan.
 
Met behulp van groene stickers wordt op de tribunes duidelijk gemaakt welke stoelen dienen als zitplaats, met uitzondering van de plaatsen in huishoudensvakken.