Aanvullende informatie Fortuna Sittard - Ajax

In een doordeweekse speelronde neemt Fortuna Sittard het op tegen Ajax. De ploeg van hoofdtrainer Sjors Ultee trapt dinsdag 21 september om 18:45 uur de zesde speelronde in de Eredivisie af. Het is de laatste wedstrijd waarbij de capaciteitsrestricties van kracht zullen zijn. Desondanks wordt een ‘uitverkocht’ Fortuna Sittard Stadion verwacht. Om niet voor verrassingen te komen staan is hieronder de aanvullende informatie in aanloop naar dit duel terug te vinden.

Parkeren

Indien je besluit de wedstrijd te bezoeken met de auto, is het belangrijk om te weten dat er vanuit de gemeente structureel wordt gehandhaafd op het onjuist parkeren tijdens wedstrijddagen. Zet daarom de auto op een van de parkeerplaatsen of op een van de parkeervelden (P4 en P5, tarief €3,00) in de omgeving van het stadion, te vinden door de signing te volgen. In verband met de werkdag bij Sabic zal parkeren op P5 pas vanaf 18:00 uur mogelijk zijn. Daarnaast is het tevens mogelijk om gebruik te maken van extra parkeerplaatsen bij Ballorig. Deze parkeerplaats (tarief €4,00) is te bereiken via de Oslostraat. 

losse Kaartverkoop

Er zijn op dit moment nog enkele kaarten beschikbaar voor de wedstrijd tegen Ajax, te bestellen via Mijn Fortuna. De verkoop van deze laatste kaarten stopt, zolang de voorraad strekt, uiterlijk op dinsdag 21 september om 16:00 uur. Hiervoor dien je al in het bezit te zijn van een Clubcard of Membership van Fortuna Sittard, waarmee je maximaal twee tickets kunt bestellen. Het is op dit moment niet meer mogelijk om een Clubcard aan te schaffen. In verband met deze restricties zal er geen kassaverkoop plaatsvinden op de wedstrijddag zelf. 

MEMBERSHIPS

De verkoop van memberships zal vanaf vanavond 23:59 uur tijdelijk worden stopgezet. Iedereen die in de laatste uren nog een membership aanschaft, zal morgen een e-ticket ontvangen om de wedstrijd te kunnen bijwonen. Zij kunnen ook de QR-code laten zien in de Fortuna Sittard App om toegang te krijgen tot het stadion. De fysieke pas zal dan in het verloop van de week worden verstuurd met de post. De verkoop van memberships zal op woensdag 22 september worden hervat en definitief worden stopgezet op 1 oktober.

Entree

De poorten van het stadion gaan twee uur voor aanvang, om 16:45 uur, open. Door de verwachte opkomst en de corona check dient er rekening te worden gehouden met een langere doorstroomtijd bij binnenkomst. Bij binnenkomst zal er een zero tolerance beleid worden gehanteerd op het dragen van clubuitingen van de tegenpartij, de toegang tot het stadion kan op basis van deze gronden worden geweigerd. 

Bij wedstrijden in het betaalde voetbal dient, conform de regelgeving, vooraf te worden gecontroleerd of bezoekers coronavrij het stadion betreden. Dit gebeurt aan de hand van de QR-code in de CoronaCheck-App. Alle bezoekers vanaf 13 jaar moeten bij binnenkomst een geldige QR-code aan kunnen tonen in de CoronaCheck-App. Deze code is op drie manier te verkrijgen:

  • Indien de bezoeker recent negatief getest is op corona (testuitslag max. 24 uur oud);
  • Indien de bezoeker volledig gevaccineerd is tegen corona (twee weken na de laatste prik);
  • Indien de bezoeker in het bezit is van een herstelbewijs.

Testen voor Toegang

Het testen dient te gebeuren via Testen voor Toegang, klik hier om meteen een afspraak in te plannen. Op het moment van schrijven zit er een locatie in het stadion, echter is de testlocatie morgen (21 september) in het stadion niet geopend en is deze morgen toegankelijk op P2 van 08:00 uur tot 18:00 uur. Uiteraard is het ook mogelijk om een test in te plannen op een andere locatie van Testen voor Toegang.

Let op: een coronatest van de GGD dient NIET als geldig toegangsbewijs om het stadion in te komen!

Indien je niet in het bezit bent van een geldige QR-code kunnen we helaas geen toegang verlenen tot het stadion. Supporters uit België (CovidSafe-app) en Duitsland (CovPassCheck-app) dienen gebruik te maken van de internationale QR-code die gekoppeld is aan de tweede inenting. 

Fanshop

De fanshop in het stadion is met de opening van de fanshop in het centrum enkel nog geopend op wedstrijddagen. Met thuiswedstrijden openen de deuren vanaf twee uur voor de wedstrijd, wat tegen Ajax betekent dat de fanshop zal openen om 16:45 uur. Tijdens de wedstrijd is de fanshop gesloten. Na het laatste fluitsignaal zal de fanshop nog geopend zijn tot 21:30 uur. Er zal tevens merchandise verkoop plaatsvinden via de ticketunit buiten het stadion aan de Oost-zijde. Hier zijn onder andere vlaggen, petten en sjaals verkrijgbaar. 

Catering

Met de terugkeer van het publiek gaan ook de catering punten in het stadion weer open. Het assortiment is in de afgelopen periode uitgebreid. De betalingen in het komende seizoen zullen weer worden gedaan met de betaalkaart en de DiGiCard.

Betaalkaart (DiGiCard) en munten
De DiGiCard is voor members online op te waarderen via Mijn Fortuna. Indien je niet in het bezit bent van een DiGiCard, is een reguliere betaalkaart aan te schaffen bij een van de kassa’s in het stadion. Hiervoor wordt een borg gevraagd van €2,50. Met deze kaart is het niet mogelijk om online op te waarderen, dit dient te gebeuren bij een van de kassa’s. Het blijft tot 1 januari 2022 tevens mogelijk om met de groene munten te betalen. 

Korting voor members
Alle members ontvangen zoals eerder gecommuniceerd structureel 5% korting op aankopen bij de catering punten binnen het stadion. Let op: deze korting kan alleen worden toegepast bij betalingen met de DiGiCard. 

Pilot
In de komende periode wordt er gewerkt met een pilot, waarbij de catering punten tot 15 minuten na de wedstrijd open blijven. Daarnaast wordt er service verleend in de grachten en op de tribunes met behulp van bierrugzakken en bellytrays met zoetigheid.