Aanvullende informatie Eredivisie-seizoen 2021/2022

Het zal ongetwijfeld weer kriebelen, het bijwonen van de competitiewedstrijden van Fortuna Sittard. Op 14 augustus trapt de ploeg van Sjors Ultee het nieuwe Eredivisie-seizoen af met een thuiswedstrijd tegen FC Twente. Ondanks dat er nog veel onduidelijkheden zijn, willen we in ieder geval in kaart brengen wat op dit moment de situatie is rondom het bezoeken van het stadion.

ONTVANGST DIGICARD & MEMBERCARD

De afgelopen weken is hard gewerkt om alle orders met betrekking tot de memberships te verwerken. Inmiddels draait de printer op volle toeren en worden de eerste brieven gevuld. Supporters die een membership (seizoenkaart 2.0) hebben aangeschaft ontvangen daarom volgende week een brief met hierin voor iedereen een persoonlijke Membercard (kortingskaart), voucherboekje en voor sommige supporters een nieuwe DiGiCard (toegangskaart). Je ontvangt alleen in onderstaande drie gevallen een nieuwe DiGiCard van ons:

  • Je hebt de afgelopen twee seizoen geen seizoenkaart aangeschaft;
  • Je hebt dit jaar een andere plek gekozen dan vorig jaar;
  • Je hebt een membership op de Zuid-Tribune. Op deze tribune ontvangt iedereen een nieuwe kaart in verband met een herindeling van de tribune.

Mocht jij niet voldoen aan een van bovenstaande criteria, geldt dat jouw seizoenkaart van de vorige seizoenen ook dit jaar weer jouw geldige toegangsbewijs is. De DiGiCard dient tevens als betaalkaart voor de cateringpunten in het stadion. Wil jij jouw kaart opwaarderen? Dit kan via Mijn Fortuna of door deze op te waarderen bij een van de cateringpunten in het stadion.

CORONAPROTOCOL WEDSTRIJDBEZOEK

Ondanks dat de competitie over 2,5 week van start gaat, zijn er nog veel onduidelijkheden omtrent de landelijke protocollen. De huidige protocollen lopen tot 13 augustus, waardoor nog niet met zekerheid te zeggen is dat deze ook leidend zijn voor de eerste competitiewedstrijd(en). Wel kunnen we jullie mededelen wat de huidige regels zijn omtrent een stadionbezoek en zullen jullie op de hoogte houden van eventuele wijzigingen. Op dit moment zijn namelijk de volgende regels van kracht.

  • Je dient bij binnenkomst een negatieve testuitslag te overhandigen, een bewijs van vaccinatie of een bewijs van herstel. In alle drie de gevallen is dit aan te tonen middels de CoronaCheck-app. Na overhandiging van dit bewijs is de maatregel om 1.5 meter afstand te houden niet langer noodzakelijk.
  • Mocht jij niet over een smartphone beschikken, is dit bewijs (QR-code) ook aan te vragen bij de GGD en kan deze worden uitgeprint.
  • Verder is op dit moment duidelijk dat tot aan 13 augustus een maximale capaciteit van 2/3 geldt.  Dit wordt de komende weken door de overheid bekeken en hier zal binnenkort een beslissing over komen. Mocht de 2/3e capaciteit ook vanaf 14 augustus gelden, zullen te allen tijde memberships voorrang krijgen. 
  • Op het moment van schrijven is er een Testen voor Toegang-locatie gevestigd in het Fortuna Sittard Stadion. Let op: zorg wel dat je ruim van tevoren een reservering maakt. 

LOSSE KAARTVERKOOP

In de week voorafgaand aan de eerste thuiswedstrijd tegen FC Twente zal de losse kaartverkoop starten. Hierin zal gekeken worden naar de geldende maatregelen en op basis daarvan zal besloten worden hoeveel losse kaarten er in de verkoop kunnen. De intentie is om maandag 9 augustus met de losse kaartverkoop te starten.

Indien de geldende maatregelen de capaciteit doen beperken, zullen members altijd voorrang krijgen. Schaf daarom vandaag nog jouw membership aan om zeker te zijn van jouw bezoekjes aan het stadion.

VERKOOPPERIODE MEMBERSHIPS

Om iedereen tijdig zijn membership te bezorgen, kan tot uiterlijk 11 augustus memberships worden aangeschaft. Daarna is het tijdelijk 3 dagen niet mogelijk om een membership aan te schaffen en vanaf 15 augustus zal de verkoop van de memberships weer mogelijk zijn. Dit wordt gedaan om te voorkomen dat fans net voor de wedstrijd een membership aanschaffen en nog niet beschikken over de DiGiCard (toegangsbewijs). Het laatste verkoopmoment zal, mits deze doorgang heeft, plaatsvinden op de traditionele Fandag op 5 september.